Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Κλέφτες έκαναν φύλλο και φτερό μάντρα εργολάβου

Έσπασαν την εξωτερική πόρτα της επιχείρησης του Αχιλλέα Τασόπουλου και εισέβαλαν μέσα, από όπου αφαίρεσαν γεννήτριες, τροχούς, σίδερα ακόμα και ένα φορτηγό αυτοκίνητο
Για έβδομη φορά χτυπάνε την συγκεκριμένη μάντρα κλέφτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας του νέου χτυπήματος καθυστερεί έργο στην Αλεξανδρούπολη
           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ







Προκάλεσαν ζημιά 30.000 ευρώ αφαιρώντας γεννήτριες, τροχούς, σίδερα ακόμα και ένα φορτηγό αυτοκίνητο και έφυγαν «σαν κύριοι» χωρίς κανένας να τους πάρει χαμπάρι. Οι δράστες της κλοπής στο εργοτάξιο του Αχιλλέα Τασόπουλο που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής – Ασωμάτων, στην κυριολεξία «ακινητοποίησαν» τον εργολάβο, αφαιρώντας μηχανήματα και εργαλεία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη. «Η ζημιά δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά η κλοπή αυτή έχει επίπτωση και στη δουλειά μας αφού κανονικά έπρεπε να δουλεύουμε σε ένα έργο στην Αλεξανδρούπολη και δεν μπορούμε να πάμε», είπε ο Χρήστος Τασόπουλος γιος του εργολάβου.


ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η κλοπή έγινε αντιληπτή τη Δευτέρα το πρωί όταν ο εργολάβος και εργαζόμενοι μετέβησαν στη μάντρα για να πιάσουν δουλειά. Τότε είδαν ότι οι δράστες είχαν ξηλώσει την εξωτερική μεταλλική πόρτα σπάζοντας το λουκέτο και είχαν εισέλθει στο χώρο. Ο ακριβής αριθμός των δραστών δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, όπως και ο χρόνος που παρέμειναν στη μάντρα μέχρι να ολοκληρώσουν το παράνομο έργο τους. Το σίγουρο είναι ότι έδρασαν για πολλές ώρες, αφού μπήκαν σε όλες τις αποθήκες σπάζοντας τις κλειδαριές και πήραν μαζί τους μηχανήματα μεγάλης αξίας, περίπου 20 μπαταρίες, μια μηχανή συγκόλλησης σωλήνων, γεννήτριες, τροχούς και ηλεκτρικά εργαλεία και 4-5 τόνους σίδερα. Οι κλεφτές πήραν μαζί τους και ένα αυτοκίνητο μια κλούβα λευκή κλειστού τύπου μάρκας Μερσεντέζ, ενώ προσπάθησαν να κλέψουν χωρίς επιτυχία άλλα δύο οχήματα.


ΣΤΟΧΟΣ ΚΛΕΦΤΩΝ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΜΑΝΤΡΑ

Κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης ο κ. Τασόπουλος έκανε λόγο για ζημιά περίπου 30.000 ευρώ. Πάντως η καταγραφή των κλαπέντων συνεχίστηκε χθες όλη μέρα από τους ιδιοκτήτες, που δήλωσαν αγανακτισμένοι από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, αφού είναι η έβδομη φορά που σε διάστημα 1,5 έτους που γίνονται στόχος κλεφτών. «Τον τελευταίο 1,5 χρόνο μας έκλεψαν σίγουρα6 με 7 φορές. Το ασφαλτικό συγκρότημα που έχουμε είναι σε αχρηστία, από τις ζημιές που του έχουν προκαλέσει οι κατά καιρούς κλέφτες ξηλώνοντας πίνακες και καλώδια. Πάντως είναι η πρώτη φορά όμως που κάνουν τόση μεγάλη ζημιά». Η επιχείρηση αν και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο λίγο πριν τον οικισμό των Ασωμάτων, φαίνεται ότι είναι απροστάτευτοι στις ορέξεις των επιτήδειων. Ο ιδιοκτήτης έχει λάβει μέτρα προστασίας τοποθετώντας συναγερμό, λουκέτα και φώτα, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τους επίδοξους κλέφτες. Γι’ αυτό ζητά περισσότερη αστυνόμευση. Άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ιάσμου επελήφθησαν της υπόθεσης, ενώ πρόθεση του εργολάβου είναι να καταθέσει μήνυση.

ΚΛΟΠΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

Πάντως οι κλοπές σε επαγγελματικούς χώρους έχει γίνει πλέον μάστιγα όχι μόνο για τη Ροδόπη, αλλά και για γειτονικές περιοχές, όπου επίσης η ελλιπής αστυνόμευση επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών στοιχείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κλοπή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στην Αλεξανδρούπολη. Η διαφορά βέβαια εδώ είναι ότι οι δύο ημεδαποί δράστες συνελήφθησαν.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες 22 και 20 ετών, διότι μετέβησαν σε κατάστημα κουφωμάτων αλουμινίου, όπου, αφού παραβίασαν την περίφραξη και έσπασαν την τζαμαρία του, αφαίρεσαν 400 κομμάτια αλουμινένιων κουφωμάτων, βάρους 500 κιλών, ένα τσουβάλι με διάφορα υδραυλικά είδη, βάρους 50 κιλών και 14 χάλκινους σωλήνες, μήκους ενός μέτρου ο καθένας.
Τα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκε εντός του αυτοκίνητο του 22χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους. Οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για περιπτώσεις κλοπής.