Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Μάλλον εκλέγεται ο Γιάννης Πανούσης στην Βουλή

Ο πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και επίτιμος δημότης Κομοτηνής και Ορεστιάδας προηγείται στην σταυροδοσία της ΔΗΜΑΡ στην Α' Αθηνών
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



Ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης προηγείται στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθηνών σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης έχει 2.384 σταυρούς και εκλέγεται, έναντι 2.035 του δημοσιογράφου Μάκη Γιομπαζόλια.

Για την εκλογή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Χρυσή Αυγή, μίλησε στο metrogreece.gr ο εγκληματολόγος, Γιάννης Πανούσης.

«Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της τιμωρητικής λειτουργίας του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Τώρα αναμένεται η ωριμότητα του πολιτικού συστήματος τόσο των νικητών, όσο και των νικημένων να διαχειριστούν με γνώμονα τη χώρα και όχι με γνώμονα τα συμφέροντά τους. Είμαι βέβαιος ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε μία ανασύνθεση των κομμάτων και τα παλιά κόμματα πλέον δεν θα υπάρχουν.

Σε ό,τι αφορά την δική μου εκλογή, ήταν μία ανέλπιστη παρέμβαση της κοινωνίας καθώς εγώ δεν έχω μηχανισμούς και διαπλοκές. Η κοινωνία με δικαίωσε», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Σε ό,τι αφορά μία ενδεχόμενη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, «Αν δεν συνεδριάσουμε δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι πάνω σε αυτό».

Ο διακεκριμένος εγκληματολόγος, σχολίασε και την εισαγωγή του κόμματος της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο «Η οργή και ο θυμός ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει σε διάφορες επιλογές. Από εκεί και πέρα η δημοκρατία έδειξε ότι φτάνει να ανέχεται τη Χρυσή Αυγή. Το ζήτημα είναι αν η Χρυσή Αυγή μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι οι νόμοι και οι κανόνες της δημοκρατίας». 

.