Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Στον τσακ δεν βγήκε δεύτερο κόμμα στην Ροδόπη η ΔΗΣΥ

Τζάμπα η προξενική στήριξη στον Ιλχάν! Χαμένες στην Ντόρα πήγαν 10.000 ψήφοι που πάντως είχε υψηλά ποσοστά και σε Ξάνθη και Έβρο


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Το δεύτερο καλύτερό της ποσοστό πέτυχε στην Ροδόπη η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με τους 12.331 ψήφους που απέσπασε και μεταφράζεται σε 17,92%. Με αυτό το αποτέλεσμα η ΔΗΣΥ κατέκτησε οριακά την τρίτη θέση, αλλά για μόλις 238 ψήφους δεν ξεπέρασε τη Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο νομού Ροδόπης.

Υψηλότερο ποσοστό η Ντόρα είχε μόνο στην μονοεδρική της Ευρυτανίας, εκεί όπου εκλέγονταν ο άνδρας της Παύλος Μπακογιάννης και είναι δήμαρχος ο γιος της Κώστας, όπου σημείωσε 17,92%.

Προφανώς το υψηλό ποσοστό της Ντόρας οφείλεται στον Ιλχάν Αχμέτ, που λέγεται ότι ίσως και να έχει καταφέρει να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 10.000 σταυρούς. Ωστόσο όλοι αυτοί πήγαν στον βρόντο αφού η Ντόρα δεν ξεπέρασε το 3% και δεν μπήκε στην Βουλή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέσα στους δέκα νομούς με τα καλύτερα ποσοστά της Ντόρας Μπακογιάννη είναι και η Ξάνθη αλλά και ο Έβρος. Αν οι εκλογές γίνονταν μόνο σε τοπικό επίπεδο σε κάθε νομό της Θράκης, η Ντόρα θα ήταν στην Βουλή. Αλλά στην υπόλοιπη χώρα δεν τράβηξε όσο στα μέρη μας...

.