Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αποκάλυψη: μουσουλμάνος της Θράκης και ήρωας πολέμου που βαπτίστηκε χριστιανός ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου που "σκανδαλίζει" στην Κομοτηνή

Παλιός κάτοικος της οδού Ιώνων, όλοι τον θυμούνται για την καλοσύνη του και την ευγένεια του αλλά και την κίνησή του να απαρνηθεί το θρήσκευμα και να αποκτήσει το όνομα "Νικολάκης" για να παντρευτεί την γειτόνισσα του Ελένη
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής συζητήθηκε το μέγα ανατολικό ζήτημα που μας απασχολεί εδώ και 8 χρόνια
-Την μετακίνηση του περιπτέρου που βρίσκεται δίπλα στο Εσκί τζαμί που δήθεν σκανδαλίζει τους πιστούς μουσουλμάνους, με τα περιοδικά και τα αλκοολούχα ποτά.
-Τους πείραξαν οι 5 μπύρες που υπάρχουν στο ψυγείο, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το αλκοόλ το αγαπούν ιδιαίτερα πολλοί μουσουλμάνοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, πρώην και νυν.
-Βέβαια όσο η πίστη σου δοκιμάζεται, τόσο μεγαλύτερη γίνεται, αν τελικά είναι αυτός ο λόγος και όχι η μάχη των εντυπώσεων και επιβολής μιας τάξης πραγμάτων για να γίνουν ορισμένοι αρεστοί στο θεοκρατικό κατεστημένο και να το μεταφράσουν φυσικά σε ψηφοθηρική πελατεία.
-Ας μην ξεχνάμε ότι το ζήτημα αυτό μέσω του Αχμέτ Χατζηοσμάν έφτασε ακόμη και στην βουλή των Ελλήνων.
-Το ζήτημα προκάλεσε έντονες συζητήσεις μεταξύ του Νεκτάριου Δαπέργολα και της Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ακούσαμε ψίθυρους περί πρακτόρων, γενικώς δήθεν και αορίστως.
-Πριν καταλήξει όμως σε ανατολικό ζήτημα, αυτό το δήθεν μεγάλο θέμα που προσφέρεται για χριστιανομουσουλμανική σύρραξη, πληροφορούμαι ότι βρέθηκε λύση για την μεταφορά στο επόμενο όμως δημοτικό συμβούλιο.
-Γιατί και η μεταφορά θέλει το χρόνο της, τον τρόπο της, νηφάλιες φωνές και συναίνεση από την πλευρά της δημοτικής αρχής και των συμβούλων της, που προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους για ένα θέμα ελάσσονος σημασίας, που προφανώς είναι αδιάφορο για την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.
-Ενώ όσοι σκανδαλίζονται από την παρουσία του περιπτέρου, εθελοτυφλούν συγχρόνως για το ανίερο αλισβερίσι ψήφων με την παρουσία του προξενείου, για τα πολιτικά μηνύματα που διαβάζονται μέσα στα τζαμιά από τους ψευτομουφτήδες, για την θέση που κατέχει η μουσουλμάνα γυναίκα στην οικογένεια χωρίς δικαιώματα και την χρήση ψυχοφαρμάκων και για την αντεθνική δράση των διαφόρων τουρκοσυλλόγων που προσπαθούν να μαντρώσουν την μουσουλμάνα γυναίκα σε πρότυπα πολλών δεκαετιών πίσω.
-Το περίπτερο σκανδαλίζει τελικά ή οι πολίτικές συμπεριφορές κάποιων που το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχουν την εύνοια των ακραίων κύκλων και του κατεστημένου της μειονότητας;

Για την ιστορία όμως να αναφέρουμε ότι η άδεια αυτού του περιπτέρου δόθηκε σε τραυματία μουσουλμάνο συμπολίτη μας από τον πόλεμο στην Αλβανία.
-Που πολέμησε για την πατρίδα του, τραυματίστηκε στο πόδι και η πολιτεία για να τον ανταμείψει του έδωσε την άδεια.
-Ο μουσουλμάνος αυτός το δούλεψε πολλά χρόνια και αργότερα όπως πληροφορούμαι, βαφτίστηκε χριστιανός με το όνομα Νικολάκης.
-Παλιός κάτοικος της οδού Ιώνων ο Νικολάκης, όλοι τον θυμούνται για την καλοσύνη του και την ευγένεια του.
-Ο Νικολάκης βαφτίστηκε για να παντρευτεί την γειτόνισσα του Ελένη, όπως θυμούνται και οι γείτονες του, αλλά δεν ευτύχισαν ποτέ να κάνουν παιδιά μαζί και έμειναν βαθιά ερωτευμένοι μέχρι που αποβίωσαν αρχές της δεκαετίας του ’90.
-Κληρονόμοι δεν υπήρχαν και το περίπτερο βρέθηκε σε άλλα χέρια και σε άλλους ιδιοκτήτες.
-Σήμερα βέβαια μουσουλμάνοι σηκώνουν τον αγώνα για την απομάκρυνση αυτού του περιπτέρου που δόθηκε σε ήρωα συμπολίτη τους.
-Αν ζούσε σήμερα ο Νικολάκης όμως ίσως έλεγε «έλεος πια, φτάνει μ’ αυτή την σπέκουλα».