Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

«Κάνουν φτερά» οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Θράκη!

Επιτήδειοι προκαλούν φθορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου για μερικά μόλις ευρώ! 


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ








Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί το ζήτημα των κλοπών των μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, με επιτήδειους να προκαλούν φθορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των νομών της Θράκης για μερικά μόλις ευρώ!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σύνηθες το φαινόμενο των σύντομων διακοπών στην παροχή ηλεκτροδότησης περιοχών, το οποίο σε αρκετές των περιπτώσεων αποδίδεται σε κλοπές μετασχηματιστών, με τους κλέφτες να προχωρούν στην απόσχιση των μετασχηματιστών με στόχο να τους πουλήσουν για μερικές δεκάδες ευρώ (200-400 ευρώ).

Η Ροδόπη κρατάει μέχρι στιγμής τα ινία στις κλοπές, καθώς αυτές ξεπερνούν τις 150, ενώ ακολουθεί ο Έβρος και η Ξάνθη, με τις κλοπές να μην ξεπερνούν τις 30. Το κόστος ωστόσο των κλοπών αγγίζει και ξεπερνά σε πολλές των περιπτώσεων τις 4.000-5.000 ευρώ ανά μετασχηματιστή, ποσό δυσβάσταχτο για τη ΔΕΗ, καθώς οι κλέπτες στην προσπάθεια τους να αφαιρέσουν κάποιον μετασχηματιστή προκαλούν και παράπλευρες φθορές.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου κλέπτες μετασχηματιστών έχουν πέσει στα χέρια των αστυνομικών αρχών στην προσπάθεια τους να ολοκληρώσουν την πράξη τους, μη διστάζοντας να επιχειρήσουν κάποια κλοπή ακόμη και μέρα μεσημέρι.

Ο εντοπισμός τόσο των κλεπτών όσο, κυρίως, και των κλεπταποδόχων αποτελεί το στοίχημα για τις διωκτικές αρχές της περιοχής.