Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Διαπληκτισμοί με δημοσιογράφους κατά την τελετή της φλόγας στην Ξάνθη

Εφτασε στην είσοδο της πόλης από Κομοτηνή και κατευθύνθηκε στην Πλατεία συνοδευόμενη από ποδηλάτες του συλλόγου "Πήγασος"


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Σε μια λιτή τελετή στην Κεντρική Πλατεία ο Δήμος Ξάνθης υποδέχθηκε την ολυμπιακή φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου στην Ξάνθη. Το απόγευμα της Δευτέρας η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε από την είσοδο της Πόλης από Κομοτηνή και κατευθύνθηκε στην Πλατεία, συνοδεύομενοι από ποδηλάτες του συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ


Λαμπαδηδρόμοι στην πόλη της Ξάνθης ήταν εν ενεργεία και βετεράνοι αθλητές. Το βωμό κάτω από το ρολόι της Ξάνθης άναψε ο βαλκανιονίκης, βετεράνος αθλητής του μπάσκετ Θανάσης Πανδρακλάκης και ακολούθησε σεμνή τελετή. Στους τρεις ιστούς που υπήρχαν έγινε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας, της σημαίας της Μεγάλης Βρεττανίας και της Ελληνικής Σημαίας ενώ έγινε ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Μεγάλης Βρεττανίας και Ελλάδας αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης υποδεχόμενος την Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη υπενθύμισε ότι αποτελεί σύμβολο συναδέλφωσης και ευγενούς άμιλας, ενώνει όλο τον κόσμο σε παγκόσμια ειρήνη ενώ στο παρελθόν σταματούσε πολέμους και εχθροπραξιες. "Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης και ευχόμαστε το κάλεσμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας να βρεί ανταπόκριση» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ξάνθης, ευχόμενος καλή επιτυχία στο Λονδίνο.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζάνιας, ευχαρίστησε το Δήμο Ξάνθης για την υποδοχή και μνημόνευσε αθλητές της πόλης όπως ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Άγγελος Παυλακάκης, το ρεκόρ του οποίου στα 100 μέτρα, με 10.11’’, κρατά 15 χρόνια. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και μικρή επίδειξη χορών από το Λύκειο Ελληνίδων ενώ η Ολυμπιακή φλόγα αναχώρησε από την Πλατεία για τη Δράμα με τελευταία λαμπαδηδρόμο την Πηνελόπη Δάγκα.


Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής και φίλος της Ξάνθης Αλέξης Κωστάλας, ενώ η τελετή σημαδεύτηκε από την προκλητική αγένεια των συνοδών της Ολυμπιακής Φλόγας που διαπληκτίστηκαν με δημοσιογράφους χωρίς λόγο. 









Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/