Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δύο έκλεβαν και ένας αγόραζε αλουμίνια στην Ξάνθη

Ενας 25χρονος και ένας... 14χρονος κατηγορούνται για κλοπή και απόπειρες, ενώ ένας άλλος 25χρονος ως κλεπταποδόχος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Δύο 25χρονοι και ένας 14χρονος που έκλεβαν αλουμίνια καθώς και ο 34χρονος που τα αγόραζε, συνελήφθησαν στην Ξάνθη.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, συνελήφθησαν στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη επίσης 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 14 ετών, χθες (9-5-2012) το μεσημέρι, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από κατάστημα στην Ξάνθη, τριάντα (30) βέργες αλουμινίου, αξίας 900 Ευρώ, χωρίς όμως προλάβουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, διότι έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Άμεσα προσέτρεξαν στο σημείο οι αστυνομικοί και συνέλαβαν αρχικά τον 14χρονο, ενώ ο 25χρονος τράπηκε σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη, κατόπιν αναζητήσεων, σήμερα (10-5-2012) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, οι δύο δράστες, χθες (9-5-2012) το μεσημέρι, αφαίρεσαν από το ίδιο κατάστημα, πέντε (5) βέργες και σαράντα τέσσερα (44) τεμάχια αλουμινίου, αξίας 550 Ευρώ, τα οποία ακολούθως τα πούλησαν σε επιχείρηση εμπορίας - περισυλλογής παλαιών μετάλλων, ιδιοκτησίας του 34χρονου, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα ανευρέθησαν στο κατάστημα του 34χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

.