Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Απεργούν σήμερα οι συνεταιριστικοί υπάλληλοι

Συγκέντρωση διοργανώνεται σε λίγη ώρα μπροστά από την ΕΑΣ Ξάνθης


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Σε απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Συνεταιριστικών Υπαλλήλων (ΟΣΕΓΟ) την Πέμπτη.



Αν και μέσα σε προεκλογική περίοδο οι συνεταιριστικοί υπάλλληλοι, σε μια κρίσιμη συκγυρία διαμαρτύρονται για τη μείωση των αποδοχών τους με την καταγγελία της κλαδικής σύμβασης από την ΠΑΣΕΓΕΣ. Όπως σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΓΟ, Κώστας Γαβριηλίδης από την Ξάνθη, η κατάργηση της κλαδικής σύμβασης από την ΠΑΣΕΓΕΣ οδηγεί σε μειώσεις που ξεπερνούν το 30% και 50% για περισσότερους από 5.000 εργαζομένους


Συγκέντρωση μπροστά στην ΕΑΣ Ξάνθης


Για το λόγο αυτό την Πέμπτη πραγματοποιείται απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 μπροστά στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στο στόχαστρο των υπαλλήλων βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας που κατήγγειλε τη σχετική σύμβαση επιζητώντας προσαρμογή στα επίπεδα των κατώτερων ορίων της Εθνικής Σύμβασης.


Ζητούμενο για την ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ η εξυγίανση των συνεταιρισμών με τα χρέη πολλών εκατομμυρίων, ενώ οι εργαζόμενοι τονίζουν από την πλευρά τους ότι. ανέκαθεν, κατέβαλαν το μέγιστο δυνατό και δεν είναι δυνατόν να υποστούν τέτοια κάθετη μείωση στις αποδοχές τους.


.