Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ανάβει σήμερα η ολυμπιακή φλόγα, που έρχεται την Δευτέρα στην Θράκη

Στις 14 Μαΐου θα περάσει από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, φτάνοντας μέχρι και τους Κήπους αλλά μη διανυκτερεύοντας εδώ καθώς προτιμήθηκαν η Καβάλα και η Δράμα


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Παγκόσμιο το γεγονός σήμερα. Η φλόγα που θα ταξιδέψει απ' την αρχαία Ολυμπία ως το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το καλοκαίρι ξεκινάει το ταξίδι της σήμερα.

Έντεκα και μισή το πρωί η επίσημη τελετή στην Αρχαία Ολυμπία, 12.00 η αφή με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη.


Η διαδρομή της φλόγας σε όλη την Ελλάδα

Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.

- 11/5 Στην Κρήτη, θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.

- 12/5 Στον Πειραιά, θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

- 13/5 Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη και τέλος Καβάλα

- 4/5 θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου στο συνοριακό φυλάκιο, τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

- 15/5 η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

- 16/5 θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

- 17/5 η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

- Στις 18 Μαϊου η φλόγα θα “πετάξει” για τη Βρετανία. Επί 70 ημέρες θα περιπλανηθεί σε κάθε γωνιά της μέχρι την ημέρα έναρξης των αγώνων.