Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Όταν οι άλλοι πήγαν να μαντέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών, εμείς μιλούσαμε με στοιχεία! Και επιβεβαιωθήκαμε...

Επειδή πολλά λέγονται και όλοι προσπαθούν να ευλογήσουν τα γένια τους, χωρίς να έχουν όμως, δείτε γιατί όποιος διαβάζει ThrakiLive ήξερε τα αποτελέσματα στην Θράκη 
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Το συγκεκριμένο blog έχουμε ξαναπεί: αποτελεί ερασιτεχνική προσπάθεια που όμως στην πορεία γιγαντώθηκε και πλέον θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί ότι γίνεται επαγγελματική δουλειά από όλη την ομάδα μας (φτάσαμε τα πέντε άτομα σταθερά και κάμποσους περιφερειακούς φίλους που μας τροφοδοτούν με ειδήσεις), αν και δεν μας αποφέρει ούτε δραχμή.

Είναι το χόμπι μας, αλλά προσπαθούμε να το κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται. Και στο πλαίσιο αυτό γελάμε που όλοι πλέον βγαίνουν και λένε ότι πρόβλεψαν σωστά το αποτέλεσμα και άλλα γελοία, αφού κανένας δεν τα κατάφερε. Το ίδιο και εμείς. Φυσικά και δεν περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα πανελλαδικά, με βάση τις πληροφορίες που υπήρχαν.

Δεν χωράει όμως αμφισβήτηση ότι μεταφέραμε τις σωστές πληροφορίες που υπήρχαν τις δεδομένες στιγμές, χωρίς να έχουμε όμως παραβεί τον νόμο για τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων και των exit polls. Και όσοι μας διαβάζουν ήξεραν:

Α)  Από τις 11.46 το πρωί της περασμένης Παρασκευής ότι είχε πραγματοποιηθεί τοπικό γκάλοπ στον Έβρο που έδειχνε πρώτη τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και τρίτους καθαρά τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Η ώρα της αποκάλυψης: Αυτά είναι τα στοιχεία των μυστικών γκάλοπ σε Θράκη και Επικράτεια).

Β)  Επίσης από τις 11.46 το πρωί της περασμένης Παρασκευής και από την ίδια ανάρτηση ότι αν και δεν είχε γίνει γκάλοπ, όλες οι εκτιμήσεις των τοπικών επιτελείων ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρούσε τα πρωτεία στην Ροδόπη

Γ)   Από τις 12.22 το μεσημέρι της Κυριακής αναφέραμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έρθει τρίτο κόμμα στην Ξάνθη, ότι υπάρχει φόβος αυτό να συμβεί και πανελλαδικά εξαιτίας της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστηρίζαμε ότι και τα ποσοστά της ΝΔ κάθε άλλο παρά πετάνε  (Τρέμουν οι πασόκοι της Ξάνθης μην βγουν τρίτο κόμμα)

Δ)   Από τις 3.00 το μεσημέρι της Κυριακής υποστηρίξαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και τις δύο έδρες σε Ξάνθη και Ροδόπη, εκτός και αν έμπαινε η ΔΗΣΥ στην Βουλή οπότε θα λάμβανε την μία της Ροδόπης (Ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΣΥΡΙΖΑ οι τρίτες έδρες σε Ξάνθη και Ροδόπη)


Φυσικά γράψαμε και πολλά άλλα. Και φυσικά ΔΕΝ γράψαμε όλα όσα ξέραμε, εξαιτίας ΚΑΙ της απαγόρευσης για δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων από γκάλοπ και exit polls.

Αλλά ΟΛΑ ΟΣΑ γράψαμε, ήταν ΕΓΚΥΡΑ. Με βάση τα δεδομένα των στιγμών. Για παράδειγμα, μέχρι και την παραμονή αναφέραμε ότι δεύτερο κόμμα θα είναι το ΠΑΣΟΚ και τρίτο ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδικό επίπεδο ή ότι η ΝΔ θα ξεπεράσει το 20%. Αλλά αυτό έλεγαν οι κρυφές δημοσκοπήσεις και δεν φταίμε εμείς που ως προς το σημείο αυτό ΔΕΝ επιβεβαιωθήκαμε.

Άλλωστε σκοπός μας δεν ήταν να μαντέψουμε. Σκοπός μας ήταν να μεταφέρουμε πληροφόρηση. Και η πληροφόρηση από το ThrakiLive υπήρξε έγκυρη και έγκαιρη. Για αυτό μας έχετε εκτοξεύσει. Και υποσχόμαστε ότι έτσι θα συνεχίσουμε...

.