Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Έτοιμη η "Αν. Μακεδονία-Θράκη 2012" στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Οι εκθέτες είναι από ολόκληρη την Περιφέρεια, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όχι όμως και από το εξωτερικό με την εξαίρεση επισκεπτών  από Βουλγαρία και Τουρκία.


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΛΥΤΙΚΑ


Γέμισε ο εκθεσιακός χώρος του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στη Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής. Η Γενική Εμπορική Έκθεση "Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2012", ανοίγει τις πύλες της στις 24 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 27 του ιδίου μήνα.



Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Δ/ντη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσ/νικης, Κυριάκου Ποζρικίδη, για να γίνει πραγματικότητα και να υπάρχει η φετινή έκθεση, καταβλήθηκε πολλή σκληρή προσπάθεια, αλλά «...Έκθεση θα υπάρχει φέτος και μάλιστα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο εμπορικό κομμάτι, καθώς δεν υπάρχουν πλέον δουλειές και θέλουμε να τις αναζωογονήσουμε». Οι εκθέτες είναι από ολόκληρη την Περιφέρεια, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Εκθέτες από το εξωτερικό φέτος δεν θα υπάρχουν, παρά μόνο επισκέπτες από Βουλγαρία και Τουρκία.

Επίσης δεν θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις, παρά μόνο ένα μεγάλο σαλόνι ενέργειας και φωτοβολταϊκών, τομέας στον οποίο παρατηρείται μια κάποια κινητικότητα, ενώ η υπόλοιπη αγορά στην Ελλάδα υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας. «Ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η έλλειψη ρευστότητας και η ελληνική αγορά είναι πεθαμένη, θα πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις να στραφούν σε άλλες αγορές και συγκεκριμένα, στις αγορές του εξωτερικού. Πως το λέμε αυτό; Εξωστρέφεια».

Ο κ. Ποζρικίδης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια που υλοποιεί η ΔΕΘ στις 4 ηπείρους: Στην Αυστραλία στην Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία! «Συνήθως πάμε να πουλήσουμε στην χώρα του αγοραστή. Όπως αυτό συμβαίνει με τις εκθέσεις τουρισμού. Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε το ιδανικό περιβάλλον για διακοπές, αλλά στην Γερμανία και στην Μεγάλη Βρετανία γίνονται οι διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, γιατί εκεί υπάρχουν τα μεγάλα ρεύματα των τουριστών της Ευρώπης». Στεκόμενος στην συμμετοχή ο κ. Ποζρικίδης τόνισε ότι είναι πολλή καλή η συμμετοχή, ειδικά από επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας. «Τώρα ετοιμάζουμε μια παρουσίαση στη Σμύρνη και σκοπεύουμε να την καταστήσουμε πύλη για τα ελληνικά προϊόντα. Στην Αυστραλία αυτό έχει περπατήσει περίφημα, ακριβώς επειδή υπάρχουν εκεί πολλοί Έλληνες».

Τέλος ο κ. Ποζρικίδης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην παρουσία του ΤΣΠ Ροδόπης, λέγοντας ότι δείχνει το δρόμο, για την απογείωση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού. «Τα οποία πρώτα θα τα γνωρίσουν οι τουρίστες, όταν θα έλθουν στη χώρα μας για διακοπές. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει και το στρεβλό μοντέλο κατανάλωσης και παραγωγής, που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Ποζρικίδης.