Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δεν κάνει ένσταση αλλά επανακαταμέτρηση των ψήφων ο Παναγιώτης Σγουρίδης

Προαναγγέλλει την τοποθέτησή του στην δεύτερη θέση της εκλογικής λίστας του ΠΑΣΟΚ, πίσω από τον Δημήτρη Σαλτούρο, στις επικείμενες εκλογές


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Στα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις επόμενες κινήσεις του, μετά τη μικρή διαφορά των 22 ψήφων, φαίνεται ότι απαντά ο Παναγιώτης Σγουρίδης.



Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, που δεν κατάφερε να εκλεγεί υπολειπόμμενος του Δημήτρη Σαλτούρου, μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε γνωστές τις επόμενες κινήσεις του:


Αφού διευκρινίζει ότι κλήθηκε να συμμετάσχει "για να βοηθήσει τον τόπο" και μετά από προτροπή του Βαγγέλη Βενιζέλου, σημειώνει ότι προτίθεται να προβεί σε επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και όχι σε ένσταση (προφανώς να καταεθεί μόνο στην περίπτωση που προκύψει κάποια σοβαρή διάσταση από τα τελικά αποτελέσματα, γεγονός σχετικά απίθανο).


Θα μείνει και σαν δεύτερος στη λίστα


Προχωρά πάντως ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι αν η επανακαταμέτρηση δεν επηρρεάσει την εκλογή του Δημήτρη Σαλτούρου, ο ίδιος θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο, στις επικείμενες εκλογές με τη διαδικασία της λίστας, στη δεύτερη θέση. Ουσιαστικά, με αυτή του τη θέση επιχειρεί να αναδείξει το γεγονός ότι θα συνεισφέρει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, χωρίς να έχει πιθανότητα εκλογής.


Η θέση αυτή, αναμενόμενη από πολλούς, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, γύρω από τις πιθανές κινήσεις του πρώτην Αντιπρόεδρου. Ο δε νεοεκλεγείς Δημήτρης Σαλτούρος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πρώτης και για τον ίδιο.




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/