Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ποιος βεβαίωνε τους κωφάλαλους - “μαϊμού” στην Αλεξανδρούπολη;

Στην σωστή διάσταση παρουσιάζει το θέμα η "Ελεύθερη Θράκη" με το σημερινό πρωτοσέλιδό της


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των πονηρών - Δεν μπορεί να πληθαίνουν τα λουκέτα και η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα και κάποιοι γύφτοι να κάθονται στα καφενεία τεμπελιάζοντας έχοντας εξασφαλισμένο εισόδημα μέχρι και 3.000 ευρώ το μήνα, και να φωνάζουν από πάνω “Ζήτω η Τουρκία”.


Είναι γνωστό και έχουμε συνηθίσει να ακούμε για αναπήρους μαϊμού σε όλη τη χώρα που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα και συντάξεις που δεν δικαιούνται. Όμως για παιδιά κωφάλαλα… «μαϊμού» δεν είχαμε ξανακούσει, κάτι που όμως διαπιστώθηκε ότι υπάρχει και μάλιστα στην Αλεξανδρούπολη.
Μετά από ελέγχους εντοπίστηκε κύκλωμα στην περιοχή της Άβαντος, που δεκάδες παιδιά εμφανιζόταν ως κωφάλαλα

Οι έλεγχοι που έγιναν από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης διαπιστώθηκε μεγάλη συχνότητα κωφαλαλίας, που ελάμβαναν προνοιακό επίδομα παιδιών μουσουλμάνων στην περιοχή της Άβαντος Αλεξανδρούπολης, τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με το Νίκο Ραπτόπουλο υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα, που κατά διαστήματα εμφάνιζε 4-5 παιδιά με διαφορετικό όνομα κάθε φορά για εξετάσεις και πιστοποίηση κωφαλαλίας στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που κατάφεραν να αποσπάσουν μάλιστα γνωματεύσεις κωφαλαλίας, ακόμα και από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου είχαν σταλθεί για επιβεβαίωση.
Με αφορμή αυτά τα περιστατικά ξεκινούν έλεγχοι και σε άλλες περιπτώσεις που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα για άλλες μορφές αναπηρίας, αφού πλέον έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι κατάφεραν να παραπλανήσουν τους γιατρούς.

Τα παιδιά με την «μαϊμού» κωφαλαλία είναι ηλικίας 7 – 8 ετών. Σύμφωνα με τον Νίκο Ραπτόπουλο, το κύκλωμα κατάφερε να λαμβάνει τα επιδόματα, αφού μέχρι σήμερα όλοι ξέρουμε ότι υπήρχε μια χαλαρότητα στον τρόπο με τον οποίο δινόταν αυτά

Περίπου 35 παιδιά, μαθητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής, που δεν έχουν πρόβλημα υγείας, ούτε ακοής, ούτε επικοινωνίας και μάλιστα οι διευθυντές των σχολείων κατέθεσαν στοιχεία στους ράμπο υγείας ότι οι συγκεκριμένοι επιδοματούχοι μαθητές δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής και ομιλίας.

Το πόρισμα δείχνει ως εγκέφαλο του κυκλώματος απατεώνων έναν συγκεκριμένο κρατικό υπάλληλο.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ζημία για το Δημόσιο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το κύκλωμα πλαστογραφούσε ακόμη και τις ιατρικές γνωματεύσεις ώστε να... προσαρμόζουν την ηλικία ή τη βαρύτητα της πάθησης για να είναι σίγουρη η καταβολή επιδόματος. Σε αρκετές περιπτώσεις εξαπατούσαν ακόμη και τους γιατρούς, αφού τα παιδιά πήγαιναν προς γνωμάτευση δασκαλεμένα: με κεφάλι σκυφτό και απλανές βλέμμα.

«Βλέπαμε παιδιά, στα οποία κάναμε την εκτίμηση, χτυπώντας τα χέρια μας πίσω από το κεφάλι, να μην αντιδρούν καν, και όταν πηγαίναμε έξω τα βλέπαμε να μιλάνε», φέρεται να ανέφερε ο διευθυντής ΩΡΛ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Πασχάλης Ασκητής σε αθηναϊκή εφημερίδα. Η «επιχείρηση» ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρα, αφού όπως προκύπτει από το Πόρισμα των Επιθεωρητών, τα σχετικά προνοιακά επιδόματα αποτελούσαν τα κύρια έσοδα των οικογενειών των «δικαιούχων» παιδιών.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Αυτά και άλλα πολλά έχει καταγγείλει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, αλλά δυστυχώς εις ώτα μη ακουόντων.
Το πελατειακό πολιτικό σύστημα στηρίζεται στον κρατισμό και αυτός ο κρατισμός κρατά τον Έλληνα ψηφοφόρο σε εξάρτηση, για το ρουσφετάκι.
Μόνο που στην περίπτωση των δήθεν κοινωνικών επιδομάτων, έχει κοστίσει την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.
Γιατί παίρνουμε και παίρνουμε δυστυχώς ακόμη δανεικά για να διατηρούμε αυτού του είδους της παροχές σε αναπήρους - μαϊμού.
Έχουμε μιλήσει για τα νούμερα αναπηρικών συντάξεων που ξεπερνούν το 17% στο νομό Ροδόπης.
Μήπως έγινε κανένας βομβαρδισμός, πόλεμος, καταστροφή και δεν το ξέρουμε;
Για να μην κοροϊδευόμαστε πλέον, ζητείται σήμερα να δοθούν στη δημοσιότητα όχι μόνον των οικογενειών που ελάμβαναν τα επιδόματα κωφαλάλων, τυφλών, παραπληγικών, καρδιοπαθών κ.λπ, αλλά και τα ονόματα αυτών που βεβαίωναν τις παθήσεις – μαϊμού.
Επί τέλους ο πανάθλιος νόμος περί προσωπικών δεδομένων που βάζει “φερετζέ” στους παρανόμους πρέπει να αποκαθηλωθεί.
Και ακόμα δεν δεχόμαστε, την ώρα που πληθαίνουν τα λουκέτα και η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα, να κάθονται τεμπελιάζοντας στα καφενεία κάποιοι γύφτοι, έχοντας εξασφαλισμένο εισόδημα 3.000 ευρώ το μήνα και να φωνάζουν από πάνω “Ζήτω η Τουρκία.


Πηγή:  http://www.elthraki.gr/