Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η Ντόρα ένα βήμα πριν την επιστροφή στη ΝΔ

Συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής


Η ανακοίνωση πιθανόν και απόψε το βράδυ


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ενα βήμα πριν την επιστροφή στο πολιτικό της… σπίτι βρίσκεται η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Με τη συμπλήρωση δυο ετών από τη διαγραφή της από τον κ. Αντ. Σαμαρά επειδή ψήφισε το μνημόνιο, η κυρία Μπακογιάννη είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη επαφές και συνεννοήσεις σε ανώτατο επίπεδο και σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας να υπάρξουν θετικά νέα για την προσπάθεια του κ. Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, φέρεται να είχε συνομιλία με τον κ. Σαμαρά, αν και αυτό δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά, και να «κλείδωσε» η συμπόρευσή της στις εκλογές του Ιουνίου με τη ΝΔ.

Η κυρία Μπακογιάννη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ για σύμπηξη μετώπου των φιλοευρωπαϊκών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, ενώ και η ίδια σημείωσε χθες με δήλωσή της την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκό μέτωπο.
Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πότε θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, αλλά κεντρικά στελέχη της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υποστηρίζουν ότι «σύντομα θα υπάρχουν νέα», ενώ άλλοι αναφέρουν πως είναι μονόδρομος η επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη στη ΝΔ.
«Το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ» λένε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, αποφεύγοντας να αναφερθούν επί της ουσίας για τις παρασκηνιακές διεργασίες.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν ρωτήθηκε αν είχε συνάντηση με την κυρία Μπακογιάννη απάντησε ότι «εγώ ό,τι έχω να πω το λέω δημόσια».
Απλά τονίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό μέτωπο που προτάσσει ως λύση ο κ. Σαμαράς, ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να ανταποκριθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις της αλλά και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος σε συνδυασμό με τις διαδικασίες για να τροποποιηθούν και σημεία του μνημονίου.
Σχετικά με πληροφορίες ότι η κυρία Μπακογιάννη θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, αυτές διαψεύδονται και πρόσωπα που γνωρίζουν από τις διαβουλεύσεις, λένε ότι «τώρα το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά εθνικό».
Ιδιαίτερη σημασία είχε η πρωινή δήλωση του αδελφού της κυρίας Μπακογιάννη, του βουλευτή Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος προδιέγραψε τις εξελίξεις, λέγοντας (Ρ/Σ ΝΕΤ): «Πρέπει να γίνει και πολύ σύντομα, δηλαδή εντός της επόμενης εβδομάδας και να κάνουμε πράξη αυτό που θέλαμε να γίνει εδώ και καιρό, τη σταδιακή επανένωση της μεγάλης Κεντροδεξιάς».
Αυτό το μέτωπο αποτελεί τη βάση συζήτησης, τόσο με την κυρία Μπακογιάννη, όσο και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, για τον οποίο εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει η ώρα και της δικής του επιστροφής. Ο κ. Καρατζαφέρης αναμένει το άνοιγμα από πλευράς του κ. Σαμαρά, το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει εντός της ημέρας.