Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ακόμα και στην Θεσσαλονίκη είχε πλοκάμια το κύκλωμα με τους μαϊμού κωφάλαλους της Αλεξανδρούπολης

Την διερεύνηση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου που σχετίζεται με την υπόθεση ζήτησε από την Εισαγγελία Αλεξανδρουπόλεως ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου που σχετίζεται με την υπόθεση καταβολής επιδομάτων σε "μαϊμού" κωφάλαλα παιδιά σε οικισμό της Αλεξανδρούπολης, ζήτησε με έγγραφό του που κοινοποιεί προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης.


Περίπου 35 παιδιά, ηλικίας 7 - 8 ετών, μαθητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης, από το 2006 εμφανίζονται από τους κηδεμόνες τους ως κωφάλαλα, προκειμένου να λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα ύψους 362 ευρώ. Ήδη βρίσκονται στη διάθεση των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας οι βεβαιώσεις των διευθυντών των σχολείων ότι οι συγκεκριμένοι επιδοματούχοι μαθητές δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής και ομιλίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ραπτόπουλος, σε ελέγχους που έγιναν από το νοσοκομείο διαπιστώθηκε μεγάλη συχνότητα κωφαλαλίας, σε παιδιά συγκεκριμένης συνοικίας της πόλης, που ελάμβαναν προνοιακό επίδομα, τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Γι' αυτό και όπως είπε ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και για άλλες μορφές αναπηρίας.

Σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου του νοσοκομείου, υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα, που κατά διαστήματα εμφάνιζε 4-5 παιδιά με διαφορετικό όνομα κάθε φορά για εξετάσεις και πιστοποίησης κωφαλαλίας στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τα άτομα αυτά κατάφεραν να αποσπάσουν γνωματεύσεις κωφαλαλίας, ακόμα και από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου είχαν σταλθεί για επιβεβαίωση. 
 .