Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τα γενέθλια του Άλεξ Ταξιλδάρη

Ο θρακιώτης παραολυμπιονίκης της κολύμβησης και αντιδήμαρχος Κομοτηναίων έσβησε χθες την τούρτα με τα κεράκια


ΠΟΣΑ ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ;




Τα 33α του γεννέθλια γιορτάζει σήμερα (ΧΘΕΣ) ο Κομοτηναίος Παραολυμπιονίκης Άλεξ Ταξιλδάρης, ένας άνθρωπος, που είναι νικητής εντός και εκτός πισίνας. Μπορεί η τύχη να του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, ωστόσο ουδέποτε το έβαλε κάτω αλλά αντίθετα συνέχισε να είναι κοντά σε αυτό που αγαπά, δηλαδή στην κολύμβηση και δικαιώθηκε.



Στις 15 Μαίου του 1979, γεννήθηκε ο Άλεξ Ταξιλδάρης.Ένας άνθρωπος, που κερδίζει την εκτίμηση σου από την πρώτη κιόλας κουβέντα. Γιος του Κούλη Ταξιλδάρη, ενός ακόμα σπουδαίου ΑΝΘΡΩΠΟΥ του αθλητισμού, αλλά δεν ακολούθησε το μπάσκετ, το οποίο αγαπά εξίσου. Παρά το ατύχημα που είχε, δεν τα έβαλε κάτω και δικαιώθηκε μέσα από τη σκληρή δουλειά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, την τέταρτη θέση στο Πεκίνο το 2008 και πολλές άλλες διακρίσεις.

Ο Άλεξ δεν είναι επιτυχημένος μόνο στο χώρο του αθλητισμού αλλά και της κοινωνικής δράσης. Με τον σύλλογο ¨Περπατώ¨ κατάφερε να πετύχει πολλά, δημιουργώντας σχεδόν παντού στην Κομοτηνή χώρους πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ενώ πολύ συχνά διοργανώνονται δράσεις στις οποίες συμμετέχουν τα ίδια τα μέλη, όπως καλλιτεχνικά, μουσική, τμήματα ψυχολογικής υποστήριξης, τμήμα καφέ κ.ά..

Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές σάρωσε σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με τον κόσμο να δείχνει έμπρακτα την εκτίμηση του στο πρόσωπο του Άλεξ και πλέον αγωνίζεται και στον πολιτικό στίβο. Ευχόμαστε στον Άλεξ να είναι πολύχρονος και πάντα δραστήριος , προκειμένου να στέλνει σε όλους μας αυτό το σημαντικό μήνυμα για τη ζωή!