Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σε υποτονικό κλίμα σήμερα οι φοιτητικές εκλογές

Διεξάγονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των φοιτητών


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Εκλογές διεξάγονται σήμερα, Τετάρτη, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, για την ανάδειξη αντιπροσώπων των φοιτητών και των σπουδαστών.

Η δραστηριότητα των παρατάξεων είναι μικρότερη καθώς έχει περιοριστεί η χρηματοδότηση από τα μητρικά κόμματα.

Περίπου 135.000 φοιτητές και σπουδαστές αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών τους.

Το κλίμα στα πανεπιστήμια είναι υποτονικό όπως και η προεκλογική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έχουν γίνει ομιλίες υποψηφίων στα αμφιθέατρα όπως συνηθιζόταν παλαιότερα. Εκτιμάται ότι η αποχή θα είναι μεγάλη.

Φυσικά, εκλογές διεξάγονται και στις σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Πάντως, ενδιαφέρον προκαλεί η πολιτική συγκυρία στην οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές, δεδομένου ότι βαδίζουμε για νέες κάλπες.

Εν τω μεταξύ, στην ίδρυση νέας φοιτητικής παράταξης, με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα», προχώρησαν μέλη και στελέχη της ΠΑΣΠ, τα οποία διαφωνούν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο.

Στην προσωρινή συντονιστική Γραμματεία που συγκρότησαν, συμμετέχουν φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας και της Καρδίτσας, μεταξύ των οποίων όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση και ένας μουσουλμάνος από την Θράκη ονόματι Μουσταφά Μουσταφά.

Στην ιδρυτική τους διακήρυξη κατηγορούν την ΠΑΣΠ ότι έχει απεμπολήσει τις αρχές και τις αξίες της.

.