Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Υπαίθρια αποθήκη στον Ήφαιστο τυλίχθηκε στις φλόγες

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ο ιδιοκτήτης υποστήριζε ότι υπήρχαν στο χώρο φιάλες αερίου 
        ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ





Μία υπαίθρια αποθήκη που τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες, κινητοποίησε το πρωί της Τετάρτης την πυροσβεστική. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, η πυροσβεστική έλαβε κλήση η οποία την ενημέρωνε ότι αποθήκη στην περιοχή του Ηφαίστου έπιασε φωτιά. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με τρεις άνδρες της υπηρεσίας, και βλέποντας ότι καίγεται σωρός από σκουπίδια άρχισαν την κατάσβεση.


ΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΑΤΟΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ

Οι καπνοί ήταν ορατοί, στο ύψος των πολυκαταστημάτων του εμπορικού κέντρου και όλα έδειχναν ότι καιγόταν εύφλεκτα υλικά. Ήταν υπαίθρια αυτοσχέδια αποθήκη στις όχθες του Βοσβόζη, στον παράδρομο του οικισμού. Ανήκε σε κάτοικο του Ηφαίστου ο οποίος είχε τοποθετήσει πρόχειρα διάφορα αντικείμενα, τα οποία έπιασαν φωτιά όπως πιθανολογείται λόγω της ζέστης. Αυτές τουλάχιστον ήταν οι πρώτες ενδείξεις μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που τέθηκε σχεδόν αμέσως υπό έλεγχο, χωρίς να επεκταθεί. Πάντως περισσότερη ώρα κράτησε ο καθαρισμός παρά η κατάσβεση είπε, ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου, υποπυραγός, υποδιευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, που βρέθηκε στο σημείο και συντόνισε την επιχείρηση. «Για την κατάσβεση δε δαπανήθηκε τόσος χρόνος όσο για την αποκάθαρση αυτής. Υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και πιο πολύ ρούχα όχι κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Η αποθήκη ανήκε στον Ουστά Χουσεΐν Αμέτ και όπως ο ίδιος υποστήριξε, στο χώρο είχε αποθηκευμένες μικρές φιάλες αερίου, ακόμα και σπρέι βαφής. Κάτι τέτοιο δεν εντόπισαν οι πυροσβέστες, στην προσπάθεια καθαρισμού της αποθήκης σημείωσε, ο κ. Παπάζογλου.

ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ιδιοκτήτες της αποθήκης ήταν επταμελής οικογένεια από το Ήφαιστο και στο χώρο αυτό εναπόθεταν τα παλιοσίδερα που μάζευαν από διάφορες γειτονιές της πόλης και των οικισμών με σκοπό να τα πουλήσουν.

Ο σωρός από τα ρούχα και τα σκουπίδια από κάτω έκρυβε σόμπες πετρελαίου, κομμάτια από έπιπλα, ακόμα και δύο ραπτομηχανές, είπε ο ιδιοκτήτης και τόνισε ότι με αυτά τα αντικείμενα προσπαθούσε να ζήσει την οικογένεια του.
«Υπάρχει πάρα πολύ χρήσιμο πράγμα μέσα στην αποθήκη. Δύο συσκευές ηλεκτροσυγκόλλησης, δύο ραπτομηχανές αγορασμένες καινούριες, ένα κινητήρα από δίκυκλο, δύο σόμπες πετρελαίου καινούριες, κάτι ψιλικά που είχα αγοράσει από την Θεσσαλονίκη, 10-15 σακούλες ψιλικά και τα πουλούσα, πράγματα που ήταν χρήσιμα για μένα και την οικογένεια μου».

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΦΩΤΙΑ

Ο ίδιος απουσίαζε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Είχε ανέβει στο μηχανάκι του και κατευθυνόταν προς τους Ασώματους, όταν από μακριά είδε τους καπνούς να βγαίνουν από τον οικισμό και αποφάσισε να επιστρέψει.
Για καλή του τύχη οι γείτονες είχαν ήδη ειδοποιήσει την πυροσβεστική και έτσι η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και καθαρίστηκε ο χώρος από τα υπολείμματα της, καθώς όλα σχεδόν τα αντικείμενα κάηκαν.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/