Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Κι όμως! Ελεύθερος ο θρακιώτης στρατιωτικός που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και καταβολή χρηματικής εγγύησης από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ξάνθης

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο 
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ;



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης αφέθηκε από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ξάνθης ο 42χρονος στρατιωτικός που εμπλέκεται στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, ο 42χρονος αρχιλοχίας (που κατάγεται από την Κομοτηνή) αρνείται την εμπλοκή του στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας και υποστήριξε ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης ότι το 2007 είχε δεχθεί μέσω pop ups και μόνο ως θεατής αντίστοιχο υλικό από ιστοσελίδες το οποίο αποθηκεύτηκε στο σκληρό του δίσκο και ο ίδιος στη συνέχεια διέγραψε.
Όμως, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του, όταν αναγκάστηκε να κάνει επαναφορά στο δίσκο του για να εντοπίσει άλλα αρχεία (που του ήταν χρήσιμα), τότε επανήλθαν και οι εικόνες που είχαν αποθηκευτεί στο σκληρό του, και οι οποίες τον εμπλέκουν στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.
Ο σκληρός δίσκος και τα υπόλοιπο υλικό βρίσκονται στην κατοχή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκήματος που θα διερευνήσει την ακρίβεια όσων υποστηρίζει ο φερόμενος ως μέλος του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, που υπηρετεί στην ΧΙΙΙ TΘΤ της Κομοτηνής. Σύμφωνα με την εμπειρία που υπάρχει, οι ειδικοί της Δίωξης είναι σε θέση να διαπιστώσουν με ακρίβεια πότε αποθηκεύτηκαν, διαγράφηκαν ή επανήλθαν τα αρχεία στο σκληρό δίσκο.
Πάντως, πηγές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκήματος αναφέρουν ότι ο όγκος των αρχείων που υπάρχουν, θεωρείται αρκετά μεγάλος. Οι αρχές βρέθηκαν στα ίχνη του διερευνώντας τις διαδρομές υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου. Μέχρι τη διερεύνηση όλων των παραπάνω ο δράστης θα παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.






Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/