Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Νέος θεσμός στην Κομοτηνή ο προστάτης της... παραλίας

Πρόκειται για πολίτες που θα παρακολουθούν και θα προειδοποιούν όσους ρυπαίνουν για τσουχτερά πρόστιμα αν δεν μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απορριμμάτων


     ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Την ίδρυση και λειτουργία ενός νέου θεσμού, αυτού του προστάτη της παραλίας ανήγγειλε, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης, για την καθαριότητα των παραλιών του Δήμου, τουλάχιστον των πιο πολυσύχναστων.

Πρόκειται για Πολίτες, οι οποίοι σε εθελοντική βάση, θα παρακολουθούν και θα προειδοποιούν τους εν δυνάμει ρυπαίνοντες, ότι θα πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα, αν δεν κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους και να τα βάζουν στους κάδους απορριμμάτων. άλλου, για το θέμα της καθαριότητας των παραλιών, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης, σκέφεται να ενεργοποιήσει ένα νέο θεσμό αυτό του προστάτη της παραλίας.

Τέλος ο κ. Πετρίδης ανέφερε και το νέο οργανωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης για το Δήμο Κομοτηναίων και την αξιοποίηση των παραλιών του. Το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου όλοι, φορείς και δημότες, να κάνουν τις προτάσεις τους και θα ψηφισθεί στα μέσα Φθινοπώρου.