Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Πως είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα τα Βουλγαρικά ΜΜΕ

Όλα τα βουλγαρικά ΜΜΕ σχολιάζουν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Τα ΜΜΕ στη Βουλγαρία σχολιάζουν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα για δεύτερη φορά στις 17 Ιουνίου.



Σε όλα τα ΜΜΕ αναφέρονται τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία τις εκλογές κέρδισε η Νέα Δημοκρατία που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων - 29.66%. Δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με 26.89% των ψήφων, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ με 12.28%.


Στη Βουλή των Ελλήνων μπαίνουν συνολικά 7 κόμματα – η Νέα Δημοκρατία με 129 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 71 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 33 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 20 έδρες (7.46%), η Χρυσή αυγή με 18 έδρες (6.93%), η Δημοκρατική Αριστερά με 17 έδρες (6.10%) και το ΚΚΕ με 12 έδρες (4.50%).


Dnevnik: Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές στην Ελλάδα
Η εφημερίδα Dnevnik έχει αφιερώσει αρκετά άρθρα στις εκλογές στην Ελλάδα, όπου ενημερώνει λεπτομερώς τους αναγνώστες της για τις εξελίξεις στην γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα αναφέρει σε υπότιτλο ότι στην Ελλάδα τα κόμματα που υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και το μνημόνιο κερδίζουν συνολικά 162 έδρες στη Βουλή που αποτελείται από 300 βουλευτές.


Vesti: Η προευρωπαϊκή δεξιά κέρδισε τις εκλογές στην Ελλάδα
Άλλη μία έγκυρη εφημερίδα στην ηλεκτρονική έκδοσή της αναφέρει τις εκλογές στην Ελλάδα σχολιάζοντας ότι η συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά παρουσιάζεται και η άποψη του ηγέτη των σοσιαλιστών ο οποίος προτείνει έναν συνασπισμό τεσσάρων κομμάτων.


Ο τίτλος του πρακτορείου ειδήσεων Darik σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα είναι: Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν μαζί απόλυτη πλειοψηφία στη μελλοντική Βουλή


bTV: Οι Έλληνες έδωσαν μια ευκαιρία στην προευρωπαϊκή δεξιά
Ο εθνικός τηλεοπτικός σταθμός bTV σχολιάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα εστιάζοντας στην μετεκλογική κατάσταση στη χώρα, για την οποία αναφέρει ότι τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να λύσουν ένα δύσκολο πολιτικό παζλ.


TV7: Κρίσιμες εκλογές για την Ελλάδα
Άλλος ένας τηλεοπτικός σταθμός σχολιάζει τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι οι αναλυτές παραμένουν σκεπτικοί για την πιο σημαντική στιγμή μετά τις εκλογές – τις διαπραγματεύσεις των πολιτικών με την Τρόικα για την αναθεώρηση του μνημονίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης.