Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Από τον Ιούλιο αρχίζει σταδιακά η διανομή βιβλίων στα σχολεία

Συνεχίζονται από σήμερα 
οι πανελλαδικές εξετάσεις 
με τα ειδικά μαθήματα


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Συνεχίζονται την Τρίτη, οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, αφού ξεπεράστηκε το "εμπόδιο" των βουλευτικών εκλογών και τα σχολεία-εξεταστικά κέντρα παραδόθηκαν και πάλι στους μαθητές. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σήμερα Τρίτη στην Αρμονία.

Την Τετάρτη, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων. Οι εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εξέταση στο Γραμμικό Σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ως το τέλος Ιουνίου θα έχουν ανακοινωθεί οι επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ "τρέχει" η προθεσμία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο, των μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στην επιλογή των σχολών και τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα βιβλία στα σχολεία
Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για τη διανομή των σχολικών βιβλίων στα σχολεία.

Τα βιβλία γυμνασίων και λυκείων προγραμματίζεται να αποσταλλούν στα σχολεία από 1ης έως τέλος Ιουλίου, ενώ για τα δημοτικά, Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές από το τελευταίο διάστημα του Αυγούστου ως το αργότερο 10 Σεπτεμβρίου, ώστε να τα βρουν έτοιμα οι μαθητές, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

.