Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αναχώρησε για Ελσίνκι ο Μπανιώτης

Ο Κομοτηναίος έφυγε για την Φινλανδία μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της εθνικής στίβου που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Για το Ελσίνκι αναχώρησε την Δευτέρα το πρωί η αποστολή της ελληνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι (27/6-1/7) και μαζί της φυσικά ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος δεν λείπει από τελικό μεγάλης διοργάνωσης.


Ο αθλητής από την Κομοτηνή έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους άλτες του ύψους παγκοσμίως. Αυτό που του λείπει για να πιστοποιήσει τον παραπάνω χαρακτηρισμό είναι ένα μετάλλιο. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου, ταλαιπωρήθηκε στην αρχή της σεζόν από τραυματισμό, που τον πήγε πίσω στην προετοιμασία. Παρόλα αυτά αναμένεται και αυτή την φορά να είναι ανταγωνιστικός, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ «Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Το ύψος είναι ευρωπαϊκό αγώνισμα. Είμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και όλοι θα είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές, όπως ο Βρετανός Γκράμπαρτς, ο Κυριάκος Ιωάννου και πολλοί άλλοι. Αρχικά με ενδιαφέρει να βρεθώ στον τελικό, εκεί όλα είναι ανοιχτά», είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου, που δύο φορές κατάλαβε την τέταρτη θέση, το 2011 στο Ευρωπαϊκό κλειστού και το 2012 στο Παγκόσμιο κλειστού.

Η ελληνική αποστολή θα πάρει μέρος με 24 αθλητές και αθλήτριες και την ελπίδα ότι θα καταφέρει να συνοδεύσει την συμμετοχή της στη διοργάνωση με καλά πλασαρίσματα. Για Ελσίνκι αναχώρησαν σήμερα οι εξής αθλητές: Κώστας Μπανιώτης (ύψος), Μαρία Μπελιμπασάκη (100 μ.- 200 μ.), Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν), Νίκη Πανέττα (τριπλούν), Αντωνία Στεργίου (ύψος), Σάβα Λίκα (ακοντισμός), Ελενα Φιλάνδρα (800 μ.), Ανδρέας Δημητράκης (800 μ.), Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.), Αθανασία Πέρρα (τριπλούν), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Μιχάλης Σταματόγιαννη (σφαιροβολία). Το μεσημέρι αναχωρούν από Θεσσαλονίκη οι Γερβάσιος Φιλιππίδης (ακοντισμός) και Σπύρος Παπαδόπουλος (400 μ. εμπ.).