Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Έρχεται στην Ξάνθη ο νέος δήμαρχος του Γκίφχορν

Ενώ τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις με τον πιο παλιό αδελφοποιημένο Δήμο της πόλης είχαν ατονήσει, ο νέος δήμαρχος του μικρού γερμανικού δήμου επιθυμεί να τις αναθερμάνει
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Ο νέος Δήμαρχος του Γκίφχορν Ματίας Νέρλιχ πρόκειται να επισκεφτεί την Ξάνθη στις αρχές Ιουλίου.

Ο νέος Δήμαρχος που εξελέγη πέρυσι, πρόκειται να βρεθεί για πρώτη φορά στην Ξάνθη. Παρότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις με τον πιο παλιό αδελφοποιημένο Δήμο της Ξάνθης είχαν ατονήσει, φαίνεται ότι σε μια εποχή δύσκολη για τις σχέσεις με τη Γερμανία, ο μικρός Γερμανικός Δήμος επιθυμεί να τις αναθερμάνει.


Αντίστοιχα και ο Δήμος της Ξάνθης φαίνεται διατεθειμένος να συντηρήσει αυτή την παλιά φιλία, που μεταξύ των τελευταίων, σχεδόν, 30 ετών εξάντλησε τον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών και εδραίωσε τις σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων. Προφανώς, μπορεί να οδηγηθεί σε νέα επίπεδα συνεργασίας, πιο πολιτικά και πιο αποδοτικά για τις δύο κοινωνίες, κυρίως σε ότι αφορά στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την οικονομική συνεργασία.


Ποιος είναι ο νέος Δήμαρχος του Γκίφχορν


Ο Χριστιανοδημακράτης Δήμαρχος του Γκίφχορν, 40 ετών, νομικός στο επάγγελμα, έχει αρκετά μεγάλη πολιτική εμπειρία έχοντας θητεύσει σε διάφορες θέσεις στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, μεταξύ άλλων και βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο. Εκτός από Δήμαρχος του Γκίφχορν είναι και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων της περιοχής.


Ο Matthias Nerlich θα είναι επικεφαλής 5μελούς αποστολής από το Γερμανικό Δήμο, στην οποία θα συμμετέχουν συνεργάτες και Δημοτικοί Σύμβουλοι.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/