Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στυλιανίδης: «Μαζί για μια νέα αφετηρία»


Ευχαριστήρια θερμά απηύθυνε ο νέος υπουργός Εσωτερικών σε όλους τους πολίτες της Ροδόπης, οι οποίοι τον ψήφισαν ξεπερνώντας κομματικές και ιδεολογικές γραμμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Ευχαριστήρια θερμά απηύθυνε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε όλους τους πολίτες της Ροδόπης, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, οι οποίοι τον ψήφισαν, ξεπερνώντας κομματικές και ιδεολογικές γραμμές, στέλνοντας παράλληλα, ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες!

«Οι συμπολίτες μου, από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς. μου έδωσαν μια ιερή εντολή, να αγωνισθώ για την πατρίδα, ενάντια σε αυτή τη σκληρή κρίση. Η εντολή ήταν σαφής: Μέσα στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, με μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με εργαλεία την ανάπτυξη και την επαναδιαπραγμάτευση, η οποία είναι να οδηγήσει τη χώρα, έξω από τη διεθνή οικονομική κηδεμονία. Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα δείγμα του πως θα πρέπει να πορευόμαστε στο μέλλον! Να μάθουμε να συνδιαλεγόμαστε μεταξύ μας και να μας ενώνουν τα νέα προτάγματα για το καλό της Ελλάδας! Η Θράκη είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της ανέχειας και της κρίσης», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Χαρακτήρισε νευραλγικό το νέο υπουργείο που αναλαμβάνει, με ένα ευρύ αντικείμενο, όπως: την αποκεντρωμένη και αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την χρηματοδότηση των κομμάτων, θέματα διαφάνειας, θωράκισης θεσμών, αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, την γραμματεία Ισότητας, τον εκλογικό νόμο, τον γενικό εκσυγχρονισμό του κράτους. Υπογράμμισε ότι θα κινείται παράλληλα, πρώτα θα δώσει προτεραιότητα στα θέματα που υπουργείου του και φυσικά, επ' ουδενί δεν θα ξεχάσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την περιοχή της Ροδόπης και της Θράκης!

Υπενθυμίζεται ότι, αυτές οι προεκλογικές δεσμεύσεις συνίστανται στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των πολιτών και μια ώθηση στα μεγάλα έργα. Αυτά είναι η ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης και του πληθυσμού του, στη διευκόλυνση της βίζας με την Τουρκία, στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, με το ξεμπλοκάρισμα της γεωθερμίας και την προώθηση της συμβολεακής γεωργίας και την ταχύτατη ολοκλήρωση των υποδομών, όπως αυτή του κάθετου άξονα.