Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σημαντικό έργο στο Κυνοκομείο Κομοτηνής


Εκατόν σαράντα σκυλιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή και ο κτηνίατρος σε καθημερινή βάση κάνει στειρώσεις αδεσπότων

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Εκατόν σαράντα σκυλιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κυνοκομείο της Κομοτηνής. Σε καθημερινή βάση ο κτηνίατρος κάνει στειρώσεις αδεσπότων σκυλιών, οπότε έχει καταγραφεί μείωση των οξέων προβλημάτων, σε ότι αφορά την παρουσία αδεσπότων που γεννούν κουτάβια, τα οποία με τη σειρά τους γίνονται και αυτά αδέσποτα...και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.



Ο κ. Αντώνης Παπαχαραλάμπους, ως μέλος της Φιλοζωϊκής Κομοτηνής και χρόνια εθελοντής, δίνει αδιάκοπη μάχη με το φαινόμενο των αδεσπότων. Καταγράφει τηλεφωνήματα που γίνονται για την ενημέρωση ύπαρξης αδεσπότων, σε πολλά μέρη της Ροδόπης και όχι μόνο στην πόλη της Κομοτηνής. Τρέχει για να μαζέψει τα ζώα, που πολλές φορές είναι του σπιτιού αλλά οι ιδιοκτήτες βρήκαν έναν εύκολο τρόπο, καλώντας τη Φιλοζωϊκή να ξεφορτωθούν το κατοικίδιό τους παρουσιάζοντάς το ως αδέσποτο και μάλιστα επικίνδυνο...

«Έχουμε πολλά σκυλιά από γνωστές φυλές. Μάλιστα πολλά είναι και σκυλιά κυνηγών που τα έχουν εγκαταλείψει, οι ιδιοκτήτες τους. Σκυλιά που έχουν μεγαλώσει και έπαιξαν το ρόλο της ζωντανής κούκλας στα μικρά παιδιά και πια τελείωσε ο ρόλος τους και απλά το πετάμε και καλούμε τη Φιλοζωϊκή. Αυτοί είμαστε οι άνθρωποι, δυστυχώς...Ωστόσο υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα. Επίσης έχουμε πολλά κουταβάκια και καλούμε τον κόσμο να έρθει να υιοθετήσει και να βοηθήσει το έργο μας», σημείωσε ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Από την πλευρά του ο κτηνίατρος του κυνοκομείου Αχμέτ Αϊχάν, κάλεσε και αυτός από την πλευρά του τους πολίτες να προβούν στην υιοθέτηση ενός κουταβιού, αρκεί να αγαπούν πραγματικά τα ζώα και να είναι έτοιμοι και συνεπείς σε αυτά που χρειάζεται ένα σκυλί για να είναι υγιές και ασφαλές για όλους. «Αν έρθει κάποιος και πάρει ένα κουταβάκι, θα πληρώσει 25 ευρώ μόνο για τη σήμανση και από εκεί και μετά θα έχει τα υπόλοιπα εμβόλια και κάποιες εξετάσεις , αλλά και φροντίδα αποπαρασιτισμού. Αυτό μεταφράζεται σε ποσό λιγότερο από 100 ευρώ το χρόνο. Εμείς ωστόσο μπορούμε να τον βοηθήσουμε σε ότι μας ζητήσει», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Αϊχάν.