Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στη Σόφια για την τελική φάση του World League o Κασαμπαλής

Ο προπονητής των εφήβων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Volleyleague για την επιμόρφωση των ελλήνων προπονητών


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, για την επιμόρφωση των Ελλήνων προπονητών της Volleyleague ΟΠΑΠ, πήρε η ΕΣΑΠ και εκμεταλλευόμενη το World League που διεξάγεται στη Σόφια, αποφάσισε να καλύψει τα έξοδά τους και να παρακολουθήσουν τους σπουδαίους αγώνες.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, έξι από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου (Βουλγαρία, Βραζιλία, Πολωνία, Κούβα, Γερμανία, ΗΠΑ) βρίσκονται στη… γειτονιά των Βαλκανίων, αφού στην επιβλητική ‘Amreec Arena’ της Σόφιας διεξάγεται το Final 6 του World League. Για το μέρος αυτό λοιπόν, οι προπονητές Ν. Ζαλμάς, Θ. Στράντζαλης, Χ. Ντόζης, Γ. Γιάτσης, Α. Γιαμακίδης, Θ. Κασαμπαλής, Α. Γεράνιος, Δ. Καψαμπέλης αναχώρησαν σήμερα (6/7) με στόχο να παρακολουθήσουν την τελική φάση της διοργάνωσης.

«Είναι ένας πρώτης τάξεως δώρο που μας κάνει η ΕΣΑΠ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Παράλληλα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους εμάς να δούμε από κοντά αγώνες παγκοσμίου επιπέδου...», δήλωσε στο www.volleyleague.gr ο προπονητής του Παμβοχαϊκού, Νίκος Ζαλμάς και συμπλήρωσε: «Μακάρι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να συνεχιστούν, να υπάρχουν σε μια ετήσια βάση και με τη μορφή μπόνους, όπως συμβαίνει με τους προπονητές των υποδομών, αλλά και για εμάς τους προπονητές της Volleyleague σαν ένα επισφράγισμα της προσπάθειας που κάναμε μέσα στη χρονιά».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Άρη, Γιώργος Γιάτσης σημείωσε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες συγχαρητηρίων γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε από κοντά ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και να κερδίσουμε πολλά σε θέμα εμπειριών. Είναι το τελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν από το ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων και σίγουρα όλοι μας έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά παρακολουθώντας τους καλύτερους».

Τέλος ο προπονητής του πρωταθλητή Εφήβων Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Θανάσης Κασαμπαλής τόνισε: «Η πρωτοβουλία της ΕΣΑΠ είναι πραγματικά αξιέπαινη και με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι συμπεριέλαβε κι εμάς τους προπονητές στα τμήματα υποδομών. Όταν παρακολουθείς αγώνες τέτοιου επιπέδου πάντα έχεις οφέλη και μακάρι να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε και κάποιες προπονήσεις από τις ομάδες που συμμετέχουν. Είναι κάτι πολύ θετικό και σίγουρα θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά, το οποίο σπάνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά. Οι ομάδες είναι λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήδη τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών μας προϊδεάζουν ότι θα δούμε σπουδαίο βόλεϊ».

.