Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ελληνοτουρκικός αγώνας παλαιμάχων της ΑΕ Κομοτηνής στην Αδριανούπολη

Θερμή υποδοχή των Κομοτηναίων από στελέχη του ελληνικού προξενείου, του Δήμου Αδριανούπολης, αλλά και της τοπικής ομάδας βετεράνων ποδοσφαιριστών


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Ελληνοτουρκικός αγώνες παλαιμάχων διενεργήθηκε επί τουρκικού εδάφους και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, όπου ταξίδεψαν οι βετεράνοι της Α.Ε. Κομοτηνής πραγματοποιώντας μία ακόμα αποστολή εκτός των τειχών της Ροδόπης. Η αποστολή των ποδοσφαιριστών και των συζύγων τους έτυχε θερμής υποδοχής από στελέχη του ελληνικού προξενείου, του Δήμου Αδριανούπολης, αλλά και της τοπικής ομάδας βετεράνων, που φρόντισαν ώστε η ημερήσια εκδρομή να τους μείνει αξέχαστη. Με περιήγηση στην αγορά της πόλης και στάση μπροστά στο εντυπωσιακό τέμενος Σελιμιέ, χτισμένο με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από τον διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569-1575. Το μνημείο δικαίως θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική, όπως διαπίστωσε και η αποστολή των Κομοτηναίων όταν εισήλθε εντός.



Ο αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και των βετεράνων της Αδριανούπολης ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα, οπότε κατέφθασαν στις κερκίδες του γηπέδου και οι σύζυγοι των παικτών για να τους εμψυχώσουν στην προσπάθειά τους. Οι Τούρκοι καλύτερα προετοιμασμένοι και με αριθμητικά περισσότερο έμψυχο δυναμικό μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με δυναμική και έπαιξαν καλύτερα. Τα δοκάρια της ΑΕΚ δέχτηκαν βροχή από γκολ, συνολικά 9 και ανταπέδωσαν μόλις δύο οι Οκτάι και Πασχάλης Μηλιατζόπουλος. Οι παλαίμαχοι της πόλης μας είχαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Παρόλη τη συντριπτική ήττα οι ίδιοι το διασκέδασαν και ακόμα περισσότεροι οι γυναίκες – φίλαθλοι του αγώνα που βρήκαν ευκαιρία για καζούρα κατά τη διάρκεια της επιστροφής με το λεωφορείο.

Πάντως οι άνθρωποι των δύο ομάδων επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις γειτονίας ανταλλάσοντας λάβαρα και δώρα. Μάλιστα οι παλαίμαχοι της Κομοτηνής είχαν φροντίσει να έχουν μαζί τους έντυπο τουριστικό υλικού της περιοχής μας στην τουρκική γλώσσα, το οποίο μοίρασαν σε όλους τους Τούρκους παίκτες. Η αγωνιστική χρονιά για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με αυτή την αποστολή στην Αδριανούπολη, αφού προηγήθηκαν φιλικοί αγώνες και συμμετοχές σε τουρνουά με ομάδες από το Κουτσό, τη Γενισέα, τους δασκάλους Ξάνθης, την ομάδα λύκων Καβάλας, τη Δόξα Δράμας, τους παλαίμαχους Μαρμαρίς Τουρκίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Παλαίμαχοι Α.Ε. Κομοτηνής (προπονητής Χ. Συμεωνίδης): Καζάκης, Εξαδάκτυλος, Μελέγκος, Καρβουνίδης, Μηλιατζόπουλος Π, Οκτάι, Βαρένας, και Ξύφτης, Φουτσιτζίδης, Ράπτης, Χαλήτ, Πιπερίδης, Γεωργιαδης, Γ. Μηλιατζόπουλος, Πιαμπέρης.
Βετεράνοι Αδριανούπολης: Κ. Χαλήλ, Β. Χαλή, Ζιγιά, Χασάν, Μουζαφέρ, Εμρουλλάχ, Τουρχάν, Καντίρ, Ερντογάν, Ταρκάν και Μουσταφά