Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Θα λειτουργήσει ξανά το Στρατόπεδο Αναλογίδη στη Σταυρούπολη (;)

Δρομολογούνται εξελίξεις, μέχρι τον Αύγουστο τα πρώτα αποτελέσματα 
Καρασακαλίδης: «Στην Ξάνθη υπάρχει τεράστιο πολιτικό κενό, έχουν χαθεί κεκτημένα χρόνων»
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






«Υπάρχει μια κινητικότητα το τελευταίο διάστημα με το θέμα της επάνδρωσης και επαναλειτουργίας του στρατοπέδου στη Σταυρούπολη, το οποίο έκλεισε πριν από έναν χρόνο προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημία στην περιοχή μας» αναφέρει ο κος Γιώργος Καρασακαλίδης, πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης, ο οποίος κάνει λόγο για προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα ώστε να λειτουργήσει ξανά το Στρατόπεδο, που χρησιμοποιούταν ως κέντρο νεοσυλλέκτων.

Υπενθυμίζεται πως από το 2004, το Στρατόπεδο Αναλογίδη λειτουργούσε ως κέντρο νεοσυλλέκτων, ωστόσο πριν από έναν περίπου χρόνο τέθηκε εκτός λειτουργίας στο πλαίσιο περικοπών. «Βλέπαμε ότι συντελείται μια μεγάλη αδικία για την περιοχή γιατί είχαν πέσει πολλά λεφτά του έλληνα πολίτη σε αυτό το Στρατόπεδο οι εγκαταστάσεις του οποίου είναι άριστες και σήμερα τις αφήνουν να σαπίζουν» εξηγεί ο κος Καρασακαλίδης για να προσθέσει πως «από τη λίστα με τα κέντρα που ήθελαν τότε να κλείσουν μόνο της Σταυρούπολης και του Παρανεστίου κλείσανε οριστικά και όλα τα άλλα λειτουργούν ως χώροι ΣΠΕΝ».

Κληθείς να σχολιάσει τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο του Στρατοπέδου και τις οποίες κινήσεις και προσπάθειες γίνανε (εφόσον γίνανε) από τους πολιτικούς της περιοχής, ο κος Καρασακαλίδης ανέφερε πως «μας οδηγούν στο να ζητιανεύουμε πράγματα αυτονόητα, έναν από τους καλύτερους δήμους τον μετέτρεψαν σε επαίτη και ζητιάνο. Υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό πρωτοφανή για τα δεδομένα του νομού Ξάνθης. Ο νομός έχει χάσει δεκάδες κεκτημένα και παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν φύγει από εδώ. Η κατάσταση είναι πρωτοφανής για όλα τα δεδομένα της χώρας δεν υπάρχει άλλο μέρος το οποίο να έχει πληγεί τόσο πολύ και να μην έχει δοθεί μια μάχη».

Ο ίδιος παρουσιάζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για τις εξελίξεις με το θέμα του Στρατοπέδου, λέγοντας πως «μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για το θέμα αυτό. Εμείς σαν πολίτες θα πάρουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες για επιστολές προς τους επικεφαλής των αρμόδιων υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών και δεν ξέρω εάν έχουν διάθεση να βοηθήσουν οι πολιτικοί της περιοχής μας. Για αυτός μπορεί τα προβλήματα αυτά να είναι μικρά, για εμάς όμως δεν είναι».