Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δυσκολίες στην ψήφιση των μέτρων προβλέπει ο Ντόλιος

Είπε: "Θα δυσκολευτούμε πολύ. Όχι μόνο εγώ αλλά κι αρκετοί συνάδελφοι προερχόμενοι κι από τη ΝΔ. Δεν μπορεί αυτά τα μέτρα να γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία ό,τι χαρακτήρα και να έχουν"
     ΑΚΟΥΣΤΕ ΗΧΗΤΙΚΟ







Για τη συνοχή της κυβέρνησης
Την Τετάρτη 29/8/2012 ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην εκπομπή του Αιμίλιου Περδικάρη (καθημερινά 10:00-11:00) για τα νέα μέτρα και τη συνοχή της κυβέρνησης
Η εκτίμησή μου, η βεβαιότητά μου είναι ότι, αυτή τη στιγμή, δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο ζήτημαμ γιατί θεωρούμε ότι είναι κρίσιμες οι στιγμές. Η Ελλάδα δίνει τη μάχη της παραμονής της στην Ευρώπη κι όχι στην Ευρωζώνη. Η έξοδος από την ευρωζώνη θα σημάνει την απομόνωση της χώρας. Να σας το πω απλά. Δεν θα μας μιλάει κανείς. Δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε με κανέναν κι αυτό θα ήταν εθνική καταστροφή.
Για πιθανές μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ τι θα σημαίνει
Οι περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ, έχω την προσωπική γνώμη, ότι θα είναι η κόκκινη γραμμή Δηλαδή δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ. Κι όταν μιλάμε για συντάξεις του ΟΓΑ εννοούμε στα προνοιακά επιδόματα στην ουσία αυτά των 360 ευρώ. Όσον αφορά τον οριζόντιο χαρακτήρα των μέτρων, οριζόντιο μέτρο είναι όταν βάζουμε ένα ποσοστό περικοπής 20% σε όλες τις συντάξεις η 5%. Οριζόντιο είναι να πούμε 10% μείωση στα ειδικά μισθολόγια. Μη οριζόντια περικοπή η μια εκλογίκευση θα έλεγα των περικοπών, είναι να πούμε ότι, στους υψηλούς μισθούς των ειδικών μισθολογίων βάζουμε ένα ποσοστό μεγάλο 20%, ενδεικτικά το λέω, στους χαμηλότερους μειώνεται κλιμακωτά αυτό το ποσοστό περικοπής κι υπάρχει κι ένα όριο κάτω από το οποίο δεν κάνουμε καμία περικοπή. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συντάξεις Αυτό αίρει τον χαρακτήρα της οριζόντιας προσέγγισης. Δεν αίρει την έννοια της περικοπής, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι οι πραγματικές δυνατότητες επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων δεν είναι, εντελώς, ανελαστικές.
Συνέντευξη Γ. Ντόλιου
Θα περάσουν τα μέτρα;.
Θα δυσκολευτούμε πολύ. Όχι μόνο εγώ αλλά πιστεύω κι αρκετοί συνάδελφοι προερχόμενοι κι από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορεί αυτά τα μέτρα να γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία ό,τι χαρακτήρα και να έχουν. Εκείνο το οποίο δεν θα πρέπει να κάνουν είναι να προκαλούν. Να το πω απλά. Εάν κοπεί αυτό το 30άρι από τα προνοιακά επιδόματα του ΟΓΑ τότε δεν θα μπορούμε να επισκεφτούμε κανένα χωριό της χώρας. Το ζήσαμε αυτό στη διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων και στις οποίες το ζητούμενο ήταν το χαράτσι.