Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Άνοιξαν γραφεία του κόμματος Σαδίκ στο Μεγάλο Δέρειο

Από το απόγευμα της Δευτέρας το μειονοτικό κόμμα "Ισότητα, Φιλία, Ειρήνη", γνωστότερο ως DEP, απέκτησε γραφεία και στον Έβρο, μετά την Ροδόπη και την Ξάνθη

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Από το απόγευμα της Δευτέρας το κόμμα «Ισότητα, ειρήνη και φιλία», που ίδρυσε πριν από 21 χρόνια ο Αχμέτ Σαδίκ απέκτησε γραφεία και στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στο Μεγάλο Δέρειο.

Στα εγκαίνια που συγκέντρωσαν μικρό αριθμό μουσουλμάνων μίλησαν ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαούς που απεύθυνε και χαιρετισμό και ο Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Έβρου Αλή Πεντζάλ που είναι και πρόεδρος του συλλόγου «χίλια».
Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με ομιλίες των δύο προαναφερομένων και συνεχίσθηκε με το κόψιμο της κορδέλας.
Λίγη ώρα αργότερα μέσα στο μικρό γραφείο του κόμματος , όπου ξεχωρίζει συνεχώς η φωτογραφία του Αχμέτ Σαδίκ, κόπηκε η τούρτα. Ο Αλή Πεντζάλ σε δηλώσεις που έκανε στο www.faros24.gr τόνισε πως το κόμμα οργανώνεται και στον Έβρο. «Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα με τα γραφεία και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα», θα μας πει, όταν τον ρωτήσαμε κατά πόσο είναι πιθανό να κατέβει το κόμμα στις εκλογές. Σχολιάζοντας την μικρή συμμετοχή (γύρω στα 30 άτομα), θα μας πει:
«Δεν κάναμε κάποια κινητοποίηση. Με τον καιρό θα μας μάθουν σιγά σιγά όλοι αυτοί που πρέπει» και προσδιόρισε τις επόμενες κινήσεις που περιλαμβάνουν την έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου αλλά και την δημιουργία τμήματος νεολαίας. Ο Αλή Πεντζάλ θα συμπληρώσει: «Από τη μειονότητα ξεκινούμε και μελλοντικά θα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν, έχουμε πολλά να ενώσουμε».