Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Ανάμεσα στο πλήθος θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει ένα θέμα που αναμένεται να σηκώσει μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Με πολλά και σημαντικά θέματα συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στις 6.30μμ. Ανάμεσα στο πλήθος θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει ένα θέμα που αναμένεται να σηκώσει μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις.

Ο λόγος για το θέμα, με εισήγηση από τον κ. Νώντα Τερζή, της κατάργησης του φορέα Διαχείρισης  του Εθνικού Υγροβιότοπου Πάρκου Δέλτα Έβρου και μεταφορά προσωπικού και Αρμοδιοτήτων στον Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο ως φαίνεται συνεχίζει ακάθεκτη στην υλοποίησής της.

Εξάλλου, θα συζητηθεί ένα άλλο σοβαρό θέμα, αυτό του «καθορισμού χώρου στον οποίο θα μετακινηθεί η Λαϊκή Αγορά Αλεξανδρούπολης και έγκριση Κανονισμού Λειτουργική αυτής» και σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής αρχής αυτός θα είναι η οδός Παπαναστασίου.

Από εκεί και πέρα, θα συζητηθεί απόφαση παραχώρησης κατά χρήση άνευ ανταλλάγματος των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ επί της Ρόδου, που ήδη χρησιμοποιούνται για πολιτιστικούς σκοπούς, η έγκριση εκπόνησης ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Ανακαίνιση αποθηκών του ΟΣΕ και των αίθριων χώρων, η έγκριση υποβολής πρότασης του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα “JESSICA κ.α.