Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την λαθρομετανάστευση από την Συρία

Πραγματοποιείται σε λίγη ώρα υπό την προεδρία του Σαμαρά και με την συμμετοχή κορυφαίων υπουργών για να αναζητηθεί... "ανάχωμα" στο νέο κύμα μεταναστών που αναμένεται στην Θράκη, ενώ ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις για το θέμα στον ξένο Τύπο
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αναζητείται ανάχωμα στο κύμα μεταναστών από τη Συρία. Οι συναρμόδιοι υπουργοί υπό τον πρωθυπουργό θα εξετάσουν στο Μαξίμου μέτρα διαχείρισης του προβλήματος, που παίρνει απειλητικές διαστάσεις στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα λόγω του παρατεινόμενου εμφυλίου στη Συρία.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 14.15, αμέσως μετά την σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ.Γ.Στουρνάρα και Γ.Βρούτση.

Στο Μαξίμου θα είναι παρόντες οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Πάν.Παναγιωτόπουλος, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ.Μουσουρούλης.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε πρόσφατα στην κρίση στη Συρία και τον κομβικό της ρόλο για την κατάσταση στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στην Washington Post είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά: «Ξυπνάω κάθε πρωί και λέω: "Συνέβη τίποτα στη Συρία σήμερα"; Αν κάτι συμβεί στη Συρία, χιλιάδες άνθρωποι θα εισρεύσουν στην Ελλάδα. Οι παράνομοι μετανάστες είναι ήδη ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Κάνουμε ήδη μεγάλα βήματα για να αποτρέψουμε τους παράνομους μετανάστες από το να έρθουν εδώ. Φανταστείτε αν αυτός ο αριθμός πολλαπλασιαστεί επί δέκα».