Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη απάτη με φωτό μαθητών από την Θράκη που μεταφέρονται σε καρότσες ημιφορτηγών, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως μαθητές από το... Σούλι Θεσπρωτίας

Ακόμα και τοπικά sites έπεσαν στην μπανανόφλουδα και δημοσίευσαν το θέμα, χωρίς να αντιληφθούν ότι οι μαθητές που εικονίζονται πάνω στην καρότσα είναι Θρακιώτες και μάλιστα Ξανθιώτες

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Αρχικά το είδαμε στο  http://www.xanthipress.gr/, που το αναδημοσίευσε από το http://theinsider.gr/. Στην συνέχεια, διαπιστώσαμε ότι το θέμα έχει αναδημοσιευθεί σε κάμποσα ακόμα sites του διαδικτύου, ως έχει. Με αυτό το κείμενο και αυτήν την φωτογραφία.

Διαβάσαμε το θέμα:


Μαθητές από το Σούλι, μεταφέρονται σε καρότσα, καθώς η «ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Α.Ε.», λόγω οφειλών από μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ύψους 436.000 ευρώ, σταμάτησε την εκτέλεση των μισθωμένων μαθητικών δρομολογίων για τη νέα σχολική χρονιά. Οι λίγοι κτηνοτρόφοι που έχουν απομείνει στην περιοχή του ιστορικού Σουλίου αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στην Παραμυθιά, 40 και πλέον χιλιόμετρα μακριά.
Το κράτος όμως δεν εξασφαλίζει στους μαθητές μέσο για να διακινούνται. Κι έτσι μεταφέρονται στην καρότσα αγροτικού.

Κάτι όμως δεν μας πήγαινε καλά. Την συγκεκριμένη φωτογραφία κάπου την είχαμε ξαναδεί. Αν ανατρέξαμε στο αρχείο μας. Δεν χρειάστηκε πολύ. Ακριβώς πριν δυο χρόνια, παρά μία ημέρα, είχαμε κάνει εδώ, στο ThrakiLive, παρεμφερή ανάρτηση. Μόνο που το θέμα αφορούσε τους μαθητές της Θράκης. Και δημοσιεύαμε αυτήν την εικόνα, μαζί με άλλες. Με την διαφορά ότι η φωτογραφία αυτή είχε τραβηχθεί τότε και προφανώς δεν αφορά τους σημερινούς μαθητές στο Σούλι Θεσπρωτίας αλλά θρακιώτες μαθητές από τον Πολύσιτο Ξάνθης, που μεταφέρονταν με εκείνον τον τρόπο στο σχολείο τους. Λογικό να παρασυρθεί όλο το διαδίκτυο από μια φωτο-απάτη που κάποιος δημοσίευσε, αλλά να μην πέφτουμε σε αυτήν την μπανανόφλουδα και εμείς, τα Θρακιώτικα sites και blogs, που αναδείξαμε από τότε εκείνο το θέμα (καθώς από τότε υπήρχαν τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα όλη την Ελλάδα).

Δείτε το θέμα από τις 18 Σεπτεμβρίου του... 2010 κάνοντας κλικ εδώ: http://thrakilive.blogspot.gr/2010/09/2010_18.html

.