Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Το τρίτο ημίχρονο του Κέρκυρα – Ξάνθη

Οι δηλώσεις των Μαρκοφσκι, Πλατέλλα και Ουζουνίδη για την χθεσινή ισοπαλία στο νησί των Φαιάκων


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και έμεινε στο 1-1.

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι με δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα δίκαιο, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι η ομάδα του παρουσιάζει δύο πρόσωπα σε ένα παιχνίδι.

«Θα μπορούσα να πω όταν ήταν δίκαιο. Μετά την ισοφάριση, είχαμε ευκαιρίες με τους Μαρσελίνιο και Νικολά (σ.σ. Μαρίν) και μπορούσαμε να φύγουμε νικητές. Το θέμα είναι να μην περιμένουμε να δεχθούμε ένα γκολ για να αντιδράσουμε. Μετά το γκολ της Κέρκυρας, πιέσαμε και παίξαμε καλά. Ισοφαρίσαμε γρήγορα. Έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πλέον κοιτάμε το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όσον αφορά το αγωνιστικό πρόσωπο της Ξάνθης, ο Σέρβος επιθετικός είπε: «Είναι φανερό ότι σε κάποια παιχνίδια βγάζουμε δύο πρόσωπα. Αυτό δεν είναι καλό. Πρέπει να βελτιωθούμε σαν ομάδα και για να μπορέσουμε να βλέπουμε πιο… ψηλά θα πρέπει να μπαίνουμε από την αρχή δυνατά και να παίρνουμε τα τρίποντα».

Αναφορικά με την δική του απόδοση και το γεγονός ότι σε αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές έχει σκοράρει δύο φορές, σχολίασε: «Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι με τη βοήθεια των συμπαικτών μου θα συνεχίζω να σκοράρω. Αυτή είναι η δουλειά μου. Ελπίζω να πετυχαίνω κι άλλα τέρματα και να βοηθήσω την ομάδα».

Πάνω από όλους είναι η Ξάνθη. Αυτό υποστήριξε ο Βαγγέλης Πλατέλλας σε δηλώσεις του μετά την ισοπαλία της ομάδας του με την Κέρκυρα (1-1).

Ο νεαρός επιθετικός μίλησε για το παιχνίδι, αλλά και για το αν με την απόδοσή του πέρασε ένα μήνυμα στον προπονητή του, ώστε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

«Νομίζω ότι ήταν ισορροπημένο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο μπήκαμε δυνατά. Κάναμε αυτά που μας είπε οι προπονητής μας και γι’ αυτό ήμασταν καλύτεροι. Ήρθαμε να πάρουμε τη νίκη. Προσπαθήσαμε για αυτό. Δεν κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο αλλά στην συνέχεια πιέσαμε. Ήταν αργά. Πάλι καλά που φύγαμε με την ισοπαλία»., ήταν αρχικά όσα σχολίασε σχετικά με τον αγώνα.

Όσον αφορά την δική του απόδοση και αν αποτελεί απάντηση στον Ουζουνίδη που δεν τον ξεκίνησε βασικό, είπε: «Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Εγώ θέλω το καλό της ομάδας. Πάνω απ’ όλα βάζουμε την ομάδα και μετά τους εαυτούς μας».

Απογοητευμένος από την εμφάνιση των παικτών στο πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ωστόσο, ο τεχνικός της Ξάνθης από το παιχνίδι κόντρα στη Κέρκυρα θα κρατήσει μόνο το χρονικό διάστημα στο οποίο οι ποδοσφαιριστές του κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, ενώ τόνισε πως τέτοιους αγώνες οι παίκτες του πρέπει να τους παίρνουν, ώστε να αλλάξει επίπεδο ο σύλλογος.

«Κάναμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα ήταν αγνώριστη. Κάναμε πολλά λάθη, χωρίς κίνηση, ήμασταν αργοί, πάντα δεύτεροι σε όλες τις φάσεις και με κακές επιλογές, όταν ήμασταν στην περιοχή της Κέρκυρας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερη εικόνα. Ανεξάρτητα με το γκολ που δεχθήκαμε δείχναμε ότι αλλάζαμε τον ρυθμό μας. Μετά το γκολ, αντιδράσαμε πολύ καλά. Όμως δεν νομίζω ότι πρέπει δεχθείς ένα γκολ για να δείξεις τις ικανότητές σου. Σε εκείνο το τέταρτο δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Το πρόβλημα είναι γιατί δεν το δείχνουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια. Πιθανόν οι παίκτες να είναι ικανοποιημένοι με την ισοπαλία εκτός έδρας. Αν θέλεις να αλλάξεις επίπεδο, τέτοια παιχνίδια που θεωρητικά είσαι καλύτερος πρέπει να τα κερδίζεις και όχι μόνο ματς όπως με την ΑΕΚ, ή τον ΠΑΟΚ, ή τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Θέλουμε περισσότερη συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση. Σε γενικές γραμμές, αν και οι παίκτες είναι ικανοποιημένοι δεν είμαι ευχαριστημένος», ήταν τα λόγια του Ουζουνίδη.