Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσχεση εργασίας από σήμερα σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θράκης

Δεν μας φτάνει το μπλακ άουτ στα δικαστήρια, οι διαδηλώσεις των αστυνομικών και το σημερινό λουκέτο στις Υπηρεσίες της ΠΑΜ-Θ και σε όλη την Ξάνθη, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και από τους γιατρούς

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από τη Δευτέρα οι γιατροί όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Θράκης, καθώς και οι γιατροί σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας.


Η  Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Θράκης επισημαίνει πως ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι εφημερίες, παρά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν πρόσφατα, και προς αυτή την κατεύθυνση αποφάσισαν να συμπορευτούν με την απόφαση της  συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ εξαιτίας και της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα Επείγοντα των Νοσοκομείων.

Η περικοπή κατά 18% στο Ιατρικό Μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε τεράστιες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θράκης πραγματοποίησαν 24ώρη απεργία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, και πλέον προχωρούν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της Θράκης, ενώ παράλληλα στις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο (11:00 πμ) της Αλεξανδρούπολης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας σε συντονισμό με άλλους κλάδους και κοινωνικούς φορείς.