Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τέσσερις νέες επενδύσεις (και πολλές θέσεις εργασίας) στην Αλεξανδρούπολη

Δημιουργείται εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμμάτων με επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ και προκηρύσσεται η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Τραϊανούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Δύο μεγάλες και πολύ σημαντικές επενδύσεις προχωρούν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Η πρώτη έχει να κάνει με την δημιουργία σύγχρονου εργοστασίου ανακύκλωσης – επεξεργασίας απορριμμάτων, που θα παράγει και θερμική ενέργεια.
Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής, που όχι μόνο θα τα αξιοποιεί, αλλά και θα λύσει το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος που παρατηρείται στην περιοχή του ΧΥΤΑ Αλεξ/πολης.
Η επένδυση αυτή φθάνει στο ύψους των εκατό (100) εκατομμυρίων ευρώ και με την ολοκλήρωσή της, θα δημιουργήσει πάνω από εκατό θέσεις εργασίας.
Η δεύτερη επένδυση έχει να κάνει με την αξιοποίηση του γνωστού γεωθερμικού πεδίου της Τραϊανούπολης.
Αυτές οι επενδύσεις αναμένεται να προκηρυχθούν σε διάστημα δέκα μηνών και θα δώσουν αναπτυξιακή ανάσα στην Αλεξανδρούπολη.
Σε σύσκεψη που έγινε προχθές στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, μετά την παρουσίαση των σχεδίων, ζήτησε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη κίνηση των διαδικασιών για να προχωρήσουν και τα δύο αυτά επενδυτικά σχέδια.
Η δεύτερη επένδυση, που θα δημιουργήσει πάνω από πενήντα νέες θέσεις εργασίας, με την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Τραϊνούπολης, θα δώσει την δυνατότητα μιας “αλυσιδωτής αντίδρασης” στην οικονομία του τόπου μας, καθώς θα καλυφθούν, όχι μόνον οι ανάγκες θέρμανσης, όπως του νέου κολυμβητηρίου, της πίστα του αεροδρομίου “Δημόκριτος”, κ.λπ. αλλά θα συμβάλλει περαιτέρω στην ανάπτυξη θερμοκηπίων για οπωρολαχανικά, λουλούδια, καθώς και στην λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ΠΕΛΕΤ, που δεν θα έχει την παραμικρή δαπάνη για τα ξηραντήρια του.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης δηλώνει αισιόδοξος ότι σιγά - σιγά, με την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή.