Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τα τελευταία νέα Ξάνθης και ΠΑΟΚ πριν το αποψινό τους ματς

Η μεν θέλει να διπλασιάσει τις νίκες στο γήπεδό της, ο δε να... μην διπλασιάσει τις ήττες μακριά από το δικό του

  ΤΟ PREGAME ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




 Η Ξάνθη υποδέχεται στα Πηγάδια τον ΠΑΟΚ για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι ακρίτες έχοντας ήδη ρίξει στο... καναβάτσο την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο, θέλουν να κάνουν κάτι ανάλογο και με τον έτερο «Δικέφαλο», την ώρα που ο τελευταίος επιθυμεί να κάνει... σεφτέ, στα εκτός Τούμπας παιχνίδια.


Ξάνθη

«Δεν παίζουμε με Μπαρτσελόνες», τόνισε ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης μετά την ισοπαλία στην Κέρκυρα (1-1), κάνοντας την αυτοκριτική για την εμφάνιση της ομάδας του. Οι ακρίτες παραμένουν αήττητοι στη φετινή Σούπερ Λίγκα –έστω και με δύο ισοπαλίες-, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να «κατεβάζει» την ομάδα του πάνοπλη κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

Μέσα στην εβδομάδα, ο Έλληνας τεχνικός είχε τη τύχη να προετοιμάζει την ομάδα του, χωρίς απόντες, αφού μόνο ο Πλατέλλας αντιμετώπισε μικροπρόβλημα, ωστόσο είναι «ok». Μέσα στην εβδομάδα, τα Πηγάδια «έσβησαν κεράκια» οκταετίας και αν μη τι άλλο ο ξανθιώτικος σύλλογος έχει ακόμα ένα κίνητρο για θετικό αποτέλεσμα.

Η 20μελής αποστολή της Ξάνθης: Βιβιανί, Λοντίγκιν, Μπέρτος, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Σάντος, Βάλλας, Καζούμπα, Τσαμούρης, Ντάνι, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Μαρσελίνιο, Τριάδης, Πλατέλλας, Μαρίν, Ονουάτσι, Μαρκόφσκι, Αλτιπαρμακόφσκι.


ΠΑΟΚ

Τα δοκάρια την προηγούμενη αγωνιστική τον έσωσαν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Έδειξε και τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το παιχνίδι και το κατάφερε και πλέον καλείται να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς εκτός έδρας. Με τον κόσμο στο πλευρό του θα είναι ο «Δικέφαλος του Βορρά», καθώς έχει πάρει 1.200 εισιτήρια.

Ο Γιώργος Δώνης χωρίς τους γνωστούς «πονοκεφάλους» προετοίμασε όλη την εβδομάδα την ομάδα του κόντρα στη Ξάνθη. Απόντες θα είναι οι Σαλπιγγίδης, Γκαρσία και Βιβιάν, με τον τελευταίο να είναι πιο κοντά στην επιστροφή του.

Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να μην προβεί σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το σχήμα κόντρα στους Αρκάδες, με μοναδική διαφοροποίηση τη συμμετοχή του Έτο στους πρώτους 11. Λογικά η ενδεκάδα θα απαρτίζεται από τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Λίνο, Κουμάλο, Κατσικά και Έτο (αριστερά προς δεξιά). Οι δύο κεντρικοί χαφ θα είναι οι Λάζαρ και Κάτσε, με τον Φωτάκη δεξιά και τον Σταφυλίδη στα αριστερά, ενώ τη θέση του τελευταίου διεκδικεί και ο Ρομπέρ. Το επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 του Δώνη θα απαρτίζεται από τους Λόρενς, Αθανασιάδη.

Η 19μελής αποστολή του ΠΑΟΚ: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Χακόμπο.