Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Σάλος από την φωτό με την τουρκική σημαία στο ρολόι της Ξάνθης που δωρήθηκε προ μηνός στο Τούρκο Αντιπρόεδρο Μπεκίρ Μποζντάγ

Για προσπάθεια να προβοκάρουν τους πολίτες της Θράκης κάνει λόγο το "Thrakitoday", για φωτογραφία διχασμού μιλάει πρωτοσέλιδα ο "Μαχητής"

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ THRAKILIVE




Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ώρες με την φωτογραφία από την επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, όταν στο εντευκτήριο της "Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης" δωρήθηκε στον τούρκο πολιτικό μια εικόνα της Ξάνθης με το ιστορικό ρολόι της Πλατείας να έχει επάνω του την τουρκική σημαία.

Για "άλλη μια προσπάθεια να προβοκάρουν τους πολίτες της Θράκη" κάνει λόγο το ThrakiToday, που επισημαίνει ακόμα: "Η φωτογραφία με το ρολόι σύμβολο της πόλης της Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία και τον περιβάλλοντα χώρο είναι προϊόν φωτομοντάζ λόγω του ότι στις αρχές του 1900, όπου γίνεται αναφορά στις φωτογραφία, αμέσως μετά την απελευθέρωση, ενώ υπήρχε ρολόι στην Ξάνθη δεν είχε τη μορφή που απεικονίζεται στις εν λόγω φωτογραφίες". Το αναλυτικό θέμα μπορείτε να το διαβάσετε  ΕΔΩ.

Για "προβοκάτορες ή προδότες του Έθνους;" μιλά ο Μαχητής, που έκανε το θέμα πρωτοσέλιδο. Αμφισβήτησε την γνησιότητα της φωτογραφίας και επισήμανε: "Αν η «φωτογραφία» δεν είναι «χαλκευμένη» κι είναι ΓΝΗΣΙΑ, ναι υπάρχει σοβαρό θέμα Εθνικής, πολιτικής και ηθικής τάξης γιατί δόθηκε ενώπιον κι ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. «Βρωμίσανε» το Σύμβολο της Ξάνθης, το ΨΗΛΟ μας το ρολόϊ μοντάροντας επάνω του την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ κι έκαναν το κάδρο δώρο στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ". Αναλυτικά όλο το δημοσίευμα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ωστόσο αίσθηση μας προκαλεί ένα (ανώνυμο) σχόλιο που διαβάσαμε στο blog του τελευταίου. Το αντιγράφουμε και αυτό, για την πληρότητα του ρεπορτάζ, διατηρώντας την ορθογραφία του:  "φωτογραφια του 1952 επι ελληνοκρατιας και οχι τουρκοκρατιας οπως ισχυριζεσται κατα την επισκεψη του Τζελαλ Μπαγιαρ(Προεδρος Τουρκικης Δημοκρατιας)την πολη της Ξανθης.Η φωτογραφια ειναι απλα χρωματισμενη,ουδεμια αλλη παρεμβαση δεν υπαρχει.Παρακαλω μην διαστρεβλωνετε τα πραγματα".


Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΗRAKILIVE:
Αν λοιπόν ισχύει το τελευταίο, τότε λύνονται πολλές απορίες. Βέβαια, μας κάνει εντύπωση: έσπευσε η ελληνική Πολιτεία να βάλει τουρκική σημαία στο Ρολόι της Ξάνθης για να υποδεχθεί τον τότε Τούρκο Πρόεδρο; Και δεν έβαλε και μια ελληνική δίπλα, τουλάχιστον; Όλα όμως μπορούμε να τα θεωρούμε ικανά για εκείνη την εποχή, αφού την ίδια περίοδο η Ελλάδα δεν ήθελε να ακούει για Πομάκους και απαιτούσε τα σχολεία στην Θράκη να ονομάζονται "Τουρκικά" και ούτε καν "Μουσουλμανικά". Για αυτό, πριν φτάνουμε να κατηγορούμε τους άλλους για τις παρεμβάσεις τους και τα παιχνίδια που παίζουν με την Θράκη (κάτι που αδιαμφισβήτητα συμβαίνει), ας κάνουμε πρώτα την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ. Γιατί τα εγκλήματα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στην ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ είναι ΠΟΛΛΑ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. Και δυστυχώς ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...


THRAKILIVE