Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το "τραύμα" της παραίτησης Ζιαζιά

Το θέμα της παραίτησης του πρώην διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού από την θέση του αρχηγού ΓΕΣ έχει αφήσει "τραύμα" στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Το θέμα της παραίτησης του Κωνσταντίνου Ζιαζιά από την θέση του Α/ΓΕΣ, έχει αφήσει “τραύμα” στην ηγεσία του ΥΕΘΑ. Ο Π.Παναγιωτόπουλος στη συζήτηση της Βουλής για τις κρίσεις δεν απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα υποστηρίζοντας ότι  “η Κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει πλήρως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Άλλωστε σας θυμίζω, για να έχουμε όλοι μνήμη όχι απενεργοποιημένη, παρούσα μνήμη, ότι όταν είχε τοποθετηθεί η συγκεκριμένη ηγεσία είχε δημιουργηθεί πάρα πολύς θόρυβος για το γεγονός, για παράδειγμα ότι ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ ο κος Ζιαζιάς έγινε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού τη στιγμή που 8 αντιστράτηγοι που προηγούντο στην επετηρίδα αποστρατεύθηκαν”. 

Για να γίνει Αρχηγός ο Ζιαζιάς αποστρατεύθηκε μόνο ένας. Και τέλος πάντων το θέμα δεν μπορεί να είναι αριθμητικό στις κρίσεις των ΕΔ. Οι κρίσεις πρέπει να γίνονται με όσο το δυνατόν αντικειμενικά κριτήρια που στόχο θα έχουν να επιλέγονται οι καλύτεροι.

Μπορεί ο κ.Ζιαζιάς να επελέγησαν σε μία “ταραγμένη” πολιτικά περίοδο,όμως η πραγματικότητα έδειξε ότι ήταν καλή επιλογή. Το απέδειξε στη σύντομη θητεία του, το απέδειξε και με την πολύ έντιμη αποχώρησή του. 


Πηγή:  http://www.onalert.gr/