Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Προς λύση στο θέμα με τα πρωτάκια της μειονότητας;


Για πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες, διαφαίνεται αχτίδα αισιοδοξίας για λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τους μαθητές της 1ης Δημοτικού στον Εχίνο, το Δροσερό και σε άλλα μέρη

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ




Για πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες, διαφαίνεται αχτίδα αισιοδοξίας για λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τους μαθητές της 1ης Δημοτικού στον Εχίνο και σε άλλα μέρη.


Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο Παιδείας, καθυστερώντας να λάβει απόφαση για το πρόβλημα που προέκυψε με τους μαθητές που δεν έχουν φοιτήσει στο νηπιαγωγείο,  δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στη Θράκη. Από τη μία πλευρά το πρόβλημα αφορά σε 22 μαθητές του Εχίνου, όπου για πολιτικούς λόγους οι γονείς επικαλούνται την απουσία δίγλωσσων νηπιαγωγείων ενώ από την άλλη υπάρχουν περίπου 80 περιπτώσεις στο Δροσερό με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Λύνεται το πρόβλημα του Δροσερού

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, υπήρξαν διαδοχικές συσκέψεις και επαφές μεταξύ των αρμοδίων της Εκπαίδευσης και διάφορων άλλων παραγόντων προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης που ελλοχεύει ως κίνδυνος. Για το μεν θέμα του Δροσερού φαίνεται ότι έχει βρεθεί ήδη λύση μέσα από μια ειδική διάταξη νόμου και θα επιλυθεί και με την συνεργασία των γονέων.

Προσπαθούν για λύση στον Εχίνο

Για το κρισίμιο θέμα του Εχίνου που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά αναζητείται η χρυσή τομή, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την αποδέσμευση της όποιας πολιτική χροιάς, προκειμένου να λυθεί σε παιδαγωγικό επίπεδο. Άλλωστε, στην δήλωση που έκανε την Τετάρτη στο XanthiPress.gr ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσσόπουλος, ανέφερε ότι αναμένοντας την όποια πολιτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για τους μαθητές. Ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται η λύση που αναμένεται μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Εκατέρωθεν πρόθεση φαίνεται ότι υπάρχει όπως μαρτυρούν αρκετοί εμπλεκόμενοι. Ενήμερος για το ζήτημα είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος συμμετέχει στην προσπάθεια για λύση.