Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Για κακούργημα παραπέμπονται τέσσερις βιβλιοπώλες στον Έβρο

Τρία βιβλιοπωλεία του νομού έπεσαν στα ‘δίχτυα’ της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ερευνών μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η εκδοτική εταιρεία ξενόγλωσσων βιβλίων "Burlington", ενώ έπονται και άλλα
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ




Τρία βιβλιοπωλεία του Έβρου έπεσαν στα ‘δίχτυα’ της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ερευνών μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η εκδοτική εταιρεία ξενόγλωσσων βιβλίων "Burlington". Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, όταν η εταιρεία είχε πληροφορίες ότι συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία φωτοτυπούσαν βιβλία της και τα πουλούσαν, κάτι που αποτελεί προσβολή πνευματικών δικαιωμάτων.


Η εταιρεία έστειλε υπαλλήλους της στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι εμφανιζόμενοι ως πελάτες ζητούσαν τα συγκεκριμένα βιβλία. Αφού επαλήθευσαν τρεις φορές ό,τι γινόταν αυτό, η εταιρεία την Τετάρτη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των βιβλιοπωλείων στο τμήμα ασφαλείας της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης. Αποτέλεσμα των ερευνών που ακολούθησαν σε δύο βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης και σε ένα στις Φέρες ήταν να συλληφθούν τέσσερα άτομα.

Μιλώντας στο e-evros.gr ο συνήγορος της εκδότριας εταιρείας κ. Δερμεντζή Αργύριος, διευκρίνισε ότι επειδή αποδείχτηκε ότι υπάρχει οργάνωση (καθώς βρέθηκαν και αρχεία σε υπολογιστές οι οποίοι και κατασχέθηκαν από τις αρχές), το αδίκημα παίρνει τη μορφή κακουργήματος.

Πάντως οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλα βιβλιοπωλεία σε όλο τον Έβρο προκειμένου να διαπιστωθεί αν κι εκεί διαπράττεται το ίδιο αδίκημα και σε ποια μορφή.