Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Εγκαινιάστηκε (λίγο πριν τις εκλογές) το Κέντρο Υποστήριξης Φτωχών Οικογενειών στην Ξάνθη, που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο!!!

Με μια ώρα καθυστέρηση προσήλθε ο δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης για να κόψει την κορδέλα, εκνευρίζοντας όλους τους παριστάμενους

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής το κέντρο υποστήριξης και φροντίδας φτωχών οικογενειών με παιδία του Δήμου Ξάνθης στον οικισμό του Δροσερού.

Παρά το γεγονός πως το εν λόγω κέντρο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρέχοντας υπηρεσίες εκπαιδευτικής και ηθικής υποστήριξης σε 140 παιδία, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, η δημοτική αρχή επέλεξε να εγκαινιάσει το κέντρο την Παρασκευή 6 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν την επίσημη προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Όπως έγινε γνωστό, το κέντρο απασχολεί σήμερα τρία άτομα προσωπικό (εκπαιδευτή, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό) ενώ σε πρώτη φάση έχουν εξασφαλιστεί πόροι για τη λειτουργία του από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία αγγίζουν τις 180.000 ευρώ. Παράλληλα, αναφέρθηκε πως τον επόμενο μήνα θα υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού του κέντρου, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για την ένταξη του κέντρου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να εξασφαλιστεί μακροβιότερη χρηματοδότηση.

Μέχρι στιγμής σε όλη τη χώρα λειτουργία τέσσερα τέτοιου είδους κέντρα, και ένα από αυτά βρίσκεται στην Ξάνθη. Στον χώρο του κέντρου τα παιδία αναπτύσσουν και βελτιώνουν τις μαθησιακές τους δεξιότητες, ενώ παράλληλα του παρέχεται ηθική υποστήριξη για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ξάνθης, κος Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος προσήλθε στον χώρο της εκδήλωσης με μια ώρα καθυστέρηση, προκαλώντας αρνητικά σχόλια στους παρευρισκόμενους, καθώς έδωσε πρώτα το παρών σε άλλη εκδήλωση. Παρόντες στα εγκαίνια και οι κύριοι Αλέξανδρος Κοντός, βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, Βασίλης Τσολακίδης, δήμαρχος Αβδήρων καθώς δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ξάνθης.






Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/