Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στο μάτι της WADA τα Θρακιώτικα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας;

Οκτώ χρόνια μετά, τα μπόυκαλάκια της Πηγής Δεβετζή και της Φανής Χαλκιά ελέγχονται και πάλι καθώς οι πρωταθλήτριές μας έχουν μπει στο στόχαστρο των ελέγχων της ΔΟΕ για το ντόπινγκ

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Με κατεπείγουσα εντολή της ΔΟΕ δεκάδες δείγματα αθλητών από την Ελλάδα και όχι μόνο που είχαν πρωταγωνιστήσει πριν από 8 χρόνια στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας επανεξετάζονται τις τελευταίες ημέρες στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλούνται ελληνικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ, οι άνθρωποι της WADA άνοιξαν ξανά τα περίφημα μπουκαλάκια από συγκεκριμένους αθλητές θέλοντας πλέον στοχευμένα να τους ελέγξουν, με  το βάρος πέφτει ασφαλώς  στους μεταλλιούχους της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Κατά συνέπεια, σε επανέλεγχο βρίσκεται προφανώς, εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες, το αργυρό μετάλλιο της αλεξανδρουπολίτισσας Πηγής Δεβετζή που θεωρητικά είναι τιμωρημένη μέχρι το τέλος του χρόνου για αποτυχία εμφάνισης σε έλεγχο ντόπινγκ προ διετίας. Επίσης, υπό έλεγχο είναι και αυτό της Φανής Χαλκιά, που επίσης έχει θρακιώτικες ρίζες και αποτελεί το τελευταίο χρυσό που έχει κερδίσει η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού αντίστοιχη επιτυχία δεν είχαμε ούτε στο Πεκίνο ούτε στο Λονδίνο.

Άλλωστε από εκείνη τη χρονιά ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δρ Ζακ Ρογκ είχε προαναγγείλει ότι τα δείγματα θα παραμένουν για 8 χρόνια στα ράφια της WADA και ανάλογα θα επανεξετάζονται προκειμένου να ανιχνευτούν πρόσθετες ουσίες που μπορεί να χρησιμοποίησε κάποιος αθλητής και δεν ήταν ανιχνεύσιμες την περίοδο των Αγώνων αλλά ανακαλύφθηκαν μετά...