Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Οσα αποφάσισε η σύσκεψη γεωργών και κτηνοτρόφων στο Σουφλί

Αγωνιστική 
απάντηση στην 
αντιαγροτική πολιτική


  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων που στο Δημαρχείο του Σουφλίου. Συζητήθηκε η άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται στον αγροτικό κόσμο και η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στη νέα σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται από την πολιτική της ΕΕ και της Συγκυβέρνησης.
Επισημάνθηκε ότι τα νέα μέτρα
•             Με την φορολογία μέσω βιβλίων με 6%-10% επί του εισοδήματος.
•             Την αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης και υποβολής των δηλώσεων.
•             Τη μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από το 11% στο 6%.
•             Τη μείωση της επιστροφής φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
•             Τη μείωση 30 ευρώ στις εξευτελιστικές συντάξεις του ΟΓΑ και κατάργηση των δώρων.
•             Τις εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ κλπ.».
θα μειώσουν δραστικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αδυναμία πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων να πληρώσουν την ασφαλιστική εισφορά, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν σημειώματα από τον ΕΛΓΑ ότι θα στείλει την οφειλή στις ΔΟΥ και θα υπάρχουν κρατήσεις από εισφορές, αποζημιώσεις κλπ.
Από πολλούς επισημάνθηκε η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας , που ουσιαστικά αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η ΟΑΣΕ να πάρει άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε δύο άξονες:
             Στη διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των αγροτών και κτηνοτρόφων , με βάση το κάθε πρόβλημα ξεχωριστά.

             Στην ανάδειξη της αναγκαιότητας ρήξης με την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και συνολικά της ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Αποφασίστηκε ακόμα να συμμετέχει η ΟΑΣΕ στην πανελλαδική κτηνοτροφική κινητοποίηση, που προγραμματίζεται για 4 και 5 Νοέμβρη 2012.
Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνουν ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις στα χωριά, καθώς και μαζικές παραστάσεις και διαμαρτυρίες.

Τέλος η ΟΑΣΕ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της 18ης Οκτώβρη 2012 και στις συγκεντρώσεις που οργανώνει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ( ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ) στην Αλεξανδρούπολη μπροστά στο Δημαρχείο και Ορεστιάδα μπροστά στην ΑΤΕ.