Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Στάση και στη Σαμοθράκη για την Aegean Regatta!!!


Ξεκινά από τη Θάσο η "Ρεγκάτα του Αιγαίου", που φέτος διεξάγεται κυρίως στο Θρακικό Πέλαγος. Ενδιαφέρον και από CNN και BBC για την ιστιοπλοϊκή διοργάνωση. Διαβάστε λεπτομέρειες...




Η Ρεγκάτα του Αιγαίου, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας του Αιγαίου, θα ανοίξει τα πανιά του την ερχόμενη Κυριακή. Ο αγώνας, που εφέτος διοργανώνεται για 10η φορά, θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 103 σκάφη.


Σημείο εκκίνησης είναι η Θάσος και ενδιάμεσοι σταθμοί η Σαμοθράκη, η Λήμνος και σημείο τερματισμού ο Μόλυβος της Λέσβου. Στα σκάφη που μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή περιλαμβάνονται δύο από τη Ρωσία («Βony Staf» και «Leader»), ένα από την Ιταλία («Αria di Βurrasa»), ένα από την Αγγλία («Τotemic»), ένα από τη Βουλγαρία («Windwalker») και δύο από την Κύπρο («Αlmira» και «Ανεράδα»).

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 10 χρόνων διεξαγωγής της Ρεγκάτας του Αιγαίου, οι διοργανωτές του αγώνα έχουν φροντίσει και για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων συναυλία το βράδυ της 21ης Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου, μουσική βραδιά στην παραλία Καμαριώτισσα στη Σαμοθράκη τη Δευτέρα 23 Αυγούστου κ.ά.

Το ταξίδι της Ρεγκάτας του Αιγαίου άρχισε το 2001 με πρωτοβουλία τού τότε υπουργού Αιγαίου και σημερινού υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη. Εφέτος στον αγώνα είναι έντονη η γυναικεία παρουσία, αφού σε πέντε από τα σκάφη που έχουν δηλώσει συμμετοχή κυβερνήτες είναι γυναίκες.

Η συμπλήρωση των 10 χρόνων αποτέλεσε ιδιαίτερο κίνητρο για τους κορυφαίους ιστιοπλόους που θα βρεθούν στο σημείο της εκκίνησης την ερχόμενη Κυριακή. Στο παρελθόν ο αγώνας έχει καλυφθεί και από ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το CΝΝ, το ΒΒC, το Sky Εurope κ.ά.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με συνδιοργανωτές την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ναυτικούς Ομίλους Χίου, Ρόδου, Σάμου, Αιγαίου και Μυτιλήνης.



 
Πηγή:  http://www.tanea.gr/