Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Εφοδος ΣΔΟΕ στο "Φεστιβάλ Άρδα"


Μπορεί να πέρασε ένας μήνας, αλλά δεν είναι ευρέως γνωστό. Έκαναν φύλλο και φτερό τα πάντα για την "Συνάντηση Νέων" στις Καστανιές. Τι ερευνούσαν;




ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να καλύψει όσο μπορεί την μαύρη τρύπα στα έσοδα. Άλλωστε αυτή είναι και η εντολή που έχει δώσει η τρόικα, η οποία ναι μεν βλέπει να έχουν επιτυχώς μειωθεί οι δαπάνες του κράτους, αλλά από την άλλη τα δημόσια έσοδα να υπολείπονται του στόχου. Η αύξηση των εσόδων είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βασιστεί σε πρόσθετη φορολογία αλλά σε περιστολή της φοροδιαφυγής που καλπάζει ανεξέλεγκτα.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ αυτούς, οι πέντε νέες ομάδες που συστήνονται έχουν εντολή να «κυνηγήσουν» ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 32 δισ. ευρώ, να περάσουν από κόσκινο τα μεγάλα εισοδήματα και τα πολυτελή ακίνητα σε κοσμοπολίτικά νησιά, ενώ θα ελέγξουν αν αποδίδονται ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Κυρίως όμως, οι «ράμπο» θα κάνουν φύλλο και φτερό όσους έχουν βίλες, κότερα και τζιπ, αλλά δηλώνουν στην εφορία πιο λίγα και από... ανειδίκευτο εργάτη. Άλλωστε, πρόσφατες είναι οι αποκαλύψεις που κορυφαίοι τραγουδιστές εμφανίζονταν να κάνουν δωρεάν συναυλίες, δήθεν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν πολλά αφορολόγητα χρήματα κάτω από το τραπέζι για να τραγουδούν συνήθως στην επαρχία.

ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ τη λογική, η στήλη διαθέτει την πληροφορία ότι στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ μπήκαν και συναυλίες στην Θράκη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο του Φεστιβάλ Άρδα επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά τον χώρο στις Καστανιές τρεις ελεγκτές από το ΣΔΟΕ Καβάλας, οι οποίοι έκαναν έλεγχο σε οτιδήποτε είχε να κάνει με την δημοφιλή «Συνάντηση Νέων». Οι άνθρωποι εμφανίστηκαν Παρασκευή μεσημέρι, κάτω από τον ντάλα ήλιο και με το θερμόμετρο στα ύψη, προκειμένου να ελέγξουν οτιδήποτε είχε σχέση με τα οικονομικά: τα συμβόλαια, τα τιμολόγια, τις αμοιβές των καλλιτεχνών και των λοιπών εργαζομένων, τις αποδείξεις που δίνονταν στους κατασκηνωτές και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μάλιστα, η έφοδος του ΣΔΟΕ συνδυάστηκε και με ελέγχους στα περίπτερα των πλανόδιων πωλητών.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ και ίσως δεν μάθουμε αν βγήκαν λαβράκια σε ό,τι αφορά τους καλλιτέχνες, αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι μια αγωνία την πέρασαν και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης και κυρίως η δημοτική αρχή Νέας Βύσσας. Ο δήμαρχος Ευάγγελος Σιανκούρης εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι η τελική έκθεση του ΣΔΟΕ δεν θα έχει συνέπειες για το Δήμο Βύσσας, αν και ξέρει πολύ καλά ότι πάντα ελλοχεύουν οι κίνδυνοι.



Πηγή: http://www.flitzani.gr/