Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Στον Εισαγγελέα τα beach bar στην Μάκρη


Η νομιμότητα έξι μπαρ στην ακτή και το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης χρήσης ομπρελών καταγγέλλονται από κατοίκους του Πανοράματος Μάκρης. Διαβάστε αναλυτικά





Μέλη της Επιτροπής - Πρωτοβουλίας «Πανόραμα Μάκρης» απέστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, θέτοντας τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.

Η επιστολή που κοινοποιήθηκε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης και στον Πρόεδρο του Δ.Δ. Μάκρης έχει ως εξής:


Με την παρούσα επιστολή μας - αίτημα, η επιτροπή πρωτοβουλίας του οικισμού «Πανόραμα Μάκρης» σας παρακαλεί να θέσετε στο Δ.Σ. τα κάτωθι θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης...»


- Το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης χρήσης ομπρελών - ημιανακλινομένων καθισμάτων σε χώρο πέρα από τον νόμο (2971/1 άρθρο 13) προβλεπόμενο και από τους επιχειρηματίες ενοικιαζόμενο, στην ακτή από Αγία Παρασκευή μέχρι και «Κυανή Ακτή».


- Έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές της νομιμότητας ή όχι της ύπαρξης 6 bar σε ακτή 450 μέτρων.


- Έλεγχο της λειτουργίας των bar πάνω στην άμμο και της αποβολής των υγρών αποβλήτων αυτών, σε βόθρους που έχουν γίνει στον αιγιαλό για την συγκέντρωση των υδάτων από τους λουτήρες, όπου απαγορευόταν η χρήση σαπουνιών, ενώ τώρα συγκεντρώνονται τα απόβλητα των κουζινών των bar, με κίνδυνο για την δημόσια υγεία.


- Τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων στάθμευσης σε ορισμένα σημεία του δρόμου (στροφές, στενό οδόστρωμα), έτσι ώστε να είναι εφικτή η κυκλοφορία των οχημάτων απρόσκοπτα, αλλά και η διαμονή μας στα από τεσσαρακονταετία σπίτια μας γαλήνια, χωρίς κορναρίσματα, μαλώματα, βρισιές των οδηγών.


- Μονοδρόμηση του δρόμου από Αγ. Παρασκευή - «Κυανή Ακτή» με έξοδο στον επαρχιακό δρόμο Μάκρης - Δικέλλων.


- Σύσταση επιχειρηματιών να μειώσουν την ένταση της μουσικής, δεδομένου ότι η ηχορύπανση αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την διαβίωση μας, καθώς και την ελάττωση της προκλητικής σε περίοδο κρίσης, φωτορύπανσης.


- Σύσταση των επιχειρηματιών για συχνότερο καθαρισμό των κάδων, ώστε οι οσμές τους να μην είναι απαγορευτικές για την διαμονή μας.


- Τέλος για μας που μεγαλώσαμε σ’ αυτήν την περιοχή, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, η διατήρηση της καθαριότητας της ακτής και η χρήση της παραλίας από όλους τους λουόμενους ελεύθερα, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος, ο οποίος στην συγκεκριμένη παραλία καταστρατηγείται με την ανοχή των αρμοδίων αρχών απ’ ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον διαπιστώνουμε.


Το δικαίωμα να σεβαστούν οι επιχειρηματίες την οικογενειακή μας γαλήνη απορρέει από το σύνταγμα καθώς και το δικαίωμα να έχουν τα παιδιά μας, όπως είχαμε και εμείς χώρο για αθλοπαιδιές στην άμμο.


Το δικαίωμα αυτό είναι που μας κάνει να ζητούμε από σας την άμεση παρέμβασή σας και την επίλυση των θεμάτων που προαναφέρθηκαν.


Με εκτίμηση η επιτροπή πρωτοβουλίας για την απρόσκοπτη διαβίωση και διάσωση της φυσιογνωμίας του οικισμού «Πανόραμα Μάκρης».