Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Αύριο οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Ορεστιάδας


Στις 9.00 το πρωί θα ανοίξουν οι κάλπες. Κλείνουν στις 6.00 το απόγευμα.

Όλες οι λεπτομέρειες για την διαδικασία, τους υποψηφίους και που πρέπει να πάτε όσοι θέλετε να ψηφίσετε...



Μία πρωτόγνωρη και άκρως δημοκρατική διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί μόλις σε πέντε ακόμη περιοχές της χώρας, θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Αυγούστου στο νέο, «Καλλικρατικό» Δήμο Ορεστιάδας. Όσοι πολίτες επιθυμούν, από όποιον κομματικό χώρο κι εάν προέρχονται, θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη του νέου υποψηφίου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ. Οι τρεις υποψήφιοι που ρίχνονται στη μάχη του σταυρού είναι οι: Πολυχρόνης Αντωνιάδης, Πασχάλης Γουτκίδης και Λευτέρης Χαμαλίδης.


Η διαδικασία

Πρόκειται για μία διαδικασία πρωτόγνωρη, που δεν έχει συμβεί άλλη φορά. Μάλιστα, η Ορεστιάδα είναι πρωτοπόρος, μια και το παράδειγμά της αποφάσισαν να ακολουθήσουν και σε πέντε ακόμη Δήμους της Ελλάδας, στήνοντας κάλπες, την ερχόμενη Κυριακή 22 Αυγούστου.

Στις εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες βάσει των εκλογικών καταλόγων των περσινών βουλευτικών εκλογών. Δεν αφορά μόνο στα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας που είναι εγγεγραμμένος στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους του κάθε δήμου, έχει δυνατότητα να προσέλθει και να ψηφίσει, δίχως «οικονομικό κόστος» και χωρίς την υποχρέωση εγγραφής ως μέλος ή φίλος στο ΠΑΣΟΚ. Για να θεωρηθεί έγκυρο το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να υπάρχει μόνο ένας σταυρός δίπλα από το όνομα του υποψηφίου που επιθυμεί να ψηφίσει ο κάθε πολίτης. Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ αναμένεται να δοθεί παράταση, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας θα στηθούν δύο κάλπες, μία στο πνευματικό κέντρο Βύσσας, μία Κυπρίνο και μία στο Τρίγωνο.

«Διαδικασία ειλικρινής, τίμια και διαφανής»

Ένα τέλος στις εποχές που οι υποψήφιοι επιλέγονταν από 40 και 50 άτομα στις κομματικές συνελεύσεις επιχειρείται να μπει με τη διαδικασία αυτή που υιοθετείται γι πρώτη φορά στο νέο Δήμο Ορεστιάδας. Όπως σημειώνει μάλιστα ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Καζαλτζής, «είχαμε στα χέρια μας μία καυτή πατάτα, όπως είναι πάντα η επιλογή ενός υποψηφίου και καταφέραμε να την κάνουμε μία ευχάριστη πατάτα!».

Μιλώντας στη «Γ» χαρακτήρισε τη διαδικασία ως ειλικρινή, τίμια και διαφανή, σημειώνοντας πως ήρθε επιτέλους η ώρα να κρίνει και να αποφασίσει η βάση για τον υποψήφιο Δήμαρχο που θεωρεί ως αξιότερο και ικανότερο. Σ’ αυτό άλλωστε στοχεύουν αυτές τις μέρες και οι ανοιχτές συνελεύσεις, με τις οποίες συνεχίζεται η προκαταρκτική φάση της «δημοσκοπικής κάλπης», στις έδρες των «Καποδιστριακών» Δήμων. Εκεί, οι υποψήφιοι παρουσιάζουν τις θέσεις τους, το όραμά τους και οι πολίτες ρωτούν, κρίνουν, αποφασίζουν.

«Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με μεγάλο ενθουσιασμό αυτή τη διαδικασία. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο άνοιγμα σε όλο τον κόσμο. Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί τελικά θα έχει επιλεγεί και από κόσμο εκτός ΠΑΣΟΚ, από πολύ κόσμο κι αυτό σίγουρα μεγαλώνει και τις ευθύνες όλων μας», αναφέρει ο κ. Καζαλτζής και απευθυνθεί κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της περιοχής να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή.

 
Πηγή: http://www.gnomi-evros.gr/