Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Εχασε 1-0 η Ξάνθη στην Κρήτη από τον Εργοτέλη

Παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα η Θρακιώτικη ομάδα. Ο Ρομάνο το γκολ, αποβολή Μπέρτου για Skoda. Νίκη και για τον Ηρακλή του Ουζουνίδη επί ΑΕΛ, σε λίγο Καβάλα - ΠAO. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Χωρίς να εντυπωσιάσει η Skoda Ξάνθη ηττήθηκε φυσιολογικά με 1-0 από τον Εργοτέλη στην Κρήτη, αν και η ομάδα του Ηρακλείου επίσης δεν εντυπωσίασε. Οι Κρητικοί ήταν και πιο κινητικοί και πιο καλοί επιθετικά από τους Ξανθιώτες και πήραν τη νίκη χάρη σε ένα τέρμα του Ρομάνο.

Το ξεκίνημα ανήκε στον Εργοτέλη, χωρίς όμως την σπουδαία φάση. Η Ξάνθη στην συνέχεια προσπάθησε να γίνει αρκετά απειλητική. Ισορρόπησε το ματς, μπόρεσε να βγει μπροστά και προκάλεσε κάποια… ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ακόμη και έτσι πάντως ούτε εκείνη είχε την μεγάλη φάση.

Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε εφιαλτικό για την Ξάνθη. Ο Εργοτέλης κατάφερε να σκοράρει στο 63' με τον Ρομάνο. Μετά από σέντρα του Λεάλ η μπάλα έφτασε στον Μπούντιμιρ που την κατέβασε ωραία και μπόρεσε να την στείλει τον Ρομάνο παρότι αυτή κόντραρε σε πόδια αμυνόμενων. Εκείνος κατάφερε να σκοράρει με ένα πολύ ωραίο σουτ.

Σα να μην έφτανε αυτό στο 64' η Ξάνθη έμεινε σωστά με 10 παίκτες μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα πάνω στον Μπέρτο για φάουλ στον Χρυσοφάκη. Στο 80' ο νεαρός Χρυσοφάκης είχε δοκάρι σε σουτ του ενώ οι Κρητικοί είχαν και άλλες ευκαιρίες.

Θετικότατος ήταν ο γκολκίπερ της Ξάνθης, Γκσπούρνινγκ, που έβγαλε κάποιες καλές αποκρούσεις ιδίως στην επανάληψη ενώ από τους Θρακιώτες προσπάθησαν πιο πολύ οι Κατόνγκο και Βασιλακάκης. Ωστόσο η αμυντική γραμμή έδειξε κενά και ειδικά στην φάση του γκολ αδράνεια αλλά και λανθασμένη αντίληψη.

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Αλεξόπουλος, Ρουμπάκης, Ρομάνο, Ολίσε (81' Ορφανός), Μπέτο, Βερπακόφσκις (57' Χρυσοφάκης), Μπούντιμιρ (90' Καρέλης), Λεάλ.

Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Αντεφέμι (88' Μπούγκα), Γκλέισον, Στιούαρτ, Στρμπα (83' Μάνταλος), Φλίσκας, Κατόνγκο, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πόι (55' Μπεκαμένγκα).


Στον άλλο αγώνα που γίνονταν την ίδια ώρα, ο Εβρίτης προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης οδήγησε στη νίκη με 1-0 τον Ηρακλή επί της παλιάς του ομάδας Λάρισας. Έτσι ο Ηρακλής φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς. Η Ξάνθη μένει στους 2, στις τελευταίες θέσεις. Σε λίγη ώρα, στις 7.30μμ έχει προγραμματιστεί στην Καβάλα η έναρξη του αγώνα του ΑΟΚ με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, που θα παρακολουθήσουν και αρκετοί φίλαθλοι του Τριφυλλιού από όλη την Θράκη.